В първите часове на днешния ден в двете общински болници

...
В първите часове на днешния ден в двете общински болници
Коментари Харесай

Терзиев благодари на специалистите в родилната помощ: Три момиченца проплакаха в София в първите часове на деня

В първите часове на днешния ден в двете общински лечебни заведения проплакаха три момиченца. От началото на годината там са се родили 229 бебета. Това заяви във Facebook столичният кмет Васил Терзиев впо мотив Деня на родилната помощ, който се отбелязва през днешния ден. 

Столичната община подкрепя фамилии с репродуктивни проблеми по специфична инвитро стратегия, която бе основана взаимно с организациите " Майки за донорство " и " Искам бебе ". До момента по програмата на общината са родени общо 17 девойки и 29 момчета, разгласи още Терзиев.

Кметът благодари на експертите в родилната помощ. В поста си той показва, че днешният ден припомня за неналичието на задоволително лекари и експерти в тази област. " Затова дано да благодарим и да си пожелаем повече младежи да изберат тази благородна специалност ", декларира той.

Денят на родилната помощ се празнува от 1951 година с декрет на Президиума на Народното събрание като Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите. Датата е определена съгласно празника Бабинден, който по остарял жанр е на 21 януари, а по нов е на 8 януари. На днешния празник експертите в родилната помощ - лекари и акушерки, си вършат равносметка, а родилките им изричат признателност и самопризнание за проявените грижи и безрезервност.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР