В първата половина на тази седмица ще продължи да нахлува

...
В първата половина на тази седмица ще продължи да нахлува
Коментари Харесай

Предстоят няколко дни прохлада

В първата половина на тази седмица ще продължи да нахлува по-студен въздух, който ще задържа дневните температури в Западна и Централна България по-ниски. Рано на разсъмване чувството ще е за искрено студено време с показания на термометрите до 10-12 градуса в някои котловини. Най-прохладно ще е във вторник, с температури следобяд сред 23 и 28 градуса, и сутринта в сряда.

От вечерта в понеделник до ранния следобяд във вторник от запад на изток ще премине атмосферен фронт с осезаемо мощен вятър и краткотрайни превалявания - в някои региони по-интензивни, само че без рискови гръмотевични процеси. Ще превали по планините, някои предпланински региони на Стара планина и поредно в Северозападна България и Дунавската низина.

В сряда облачността ще е минимална, слънцето ще надвива. В четвъртък, с прекосяването на неустойчив леден фронт, ще има условия за краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици в Дунавската низина, Стара планина и Рило-Родопския масив.

От средата на седмица ще стартира стопляне, което последователно ще върне температурите до нормалните летни равнища. В дните от 11 до 20 август ще е слънчево и горещо със свежи сутрини (15-20 градуса) и дневни температури от 30 до 35-36 градуса.

По Черноморието

По крайбрежието до 20 август ще е преобладаващо слънчево, без основни превалявания. По северните крайбрежия е допустимо да превали кратковременно преди обяд във вторник (8 август). На този ден и в сряда дневните температури ще са по-ниски - на север до 22-23 градуса. В останалите дни термометрите ще се двоумят сред 27 и 29 градуса. Ветровете ще са прохладни, преобладаващо североизточни. Седмица напред, вълнението се обрисува да бъде по-силно към 9-10 август, след което морето ще се успокои за почивните дни. Има предпоставки за мъртви течения и новообразували се дънни ями.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР