В парламентарната зала е пълно с хора с комплекс за

...
В парламентарната зала е пълно с хора с комплекс за
Коментари Харесай

Росен Йорданов: В политиката се оформя социопатно явление със собствени правила

В парламентарната зала е цялостно с хора с комплекс за непълноценност, установи престъпният психолог Росен Йорданов в изявление за Nova News.

" Чрез комплекса за предимство се пробва да се преодолее или се получава фиксация като личностна линия, като построява егоизъм. Едипов комплекс се разигра когато президентът стартира да нападна Политическа партия - бащата показва неодобрение от децата. Целта е да се покаже кой е по-виновен. Дали бащата е отговорен, че е насърчавал сина или назад. “ – разяснява той.

" Три неща са значими, когато оценяваме дали един човек е в действителността. Дали може да мечтае, дали има фикция и изобретателни ходове. Отношението към действителността - дали стъпва на справедливи или единствено върху субективни фактори и отношението към разпоредбите, положително и зло, правилно-неправилно, морално-аморално. " – акцентира той.

По думите му, през годините преминахме през много положения - фикс идея, мечти, омнипотентност, по-късно обсесии и депресивен епизод, а в този момент сме на стадия на мазохизма.

" Говорим за асоциално личностно разстройство. Става рисково, тъй като наблюдавахме нарушавания на закона и Конституцията, неистини и измами. Оформя се социопатно събитие със лични правила и показа за действителността. Все по-ясно става, че неуместното държание е направлявано от други хора. Повечето от политическите субекти не са самостоятелни. " - съобщи Йорданов. Той добави, че ГЕРБ излизат от отбранителния режим на действие и минават в нападателен режим с възвръщане на самочувствието.

" Агресивността издава това, че прочувственият баланс липсва. От своя страна Христо Иванов влезе в ролята на терапевт и смекчи гласа. Мисля, че той изпитва амбивалентни усеща - от една страна усеща, че където се е прикрепил го дърпат към извънредно положение. В същото време осъзнава, че се е заклещил и не може да се измъкне елементарно, по тази причина му остава да се изрича умно. " - уточни психологът. По думите му, Корнелия Нинова се държи като класна с поучителен звук.

" Тази година борбата ще е сред хората, които желаят да са в зоната на нормалността и тези, които ги тласкат в рискови положения ", предвижда той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР