В парламентарната комисия по здравеопазване бе подкрепен проект за решение

...
В парламентарната комисия по здравеопазване бе подкрепен проект за решение
Коментари Харесай

Отстраниха предсрочно шефа на здравната каса проф. Камен Плочев

В парламентарната комисия по опазване на здравето бе подсилен план за решение за предварително преустановяване на мандата на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев. Комисията заседава изключително, като това бе единствената точка в дневния ѝ ред, оповестява БГНЕС. На 12 юни вкомисията е постъпило писмо от ръководителя на Надзорния съвет на НЗОК, в което се показва, че в институцията пък е получено писмо от шефа проф. Плочев, отбелазва Българска телеграфна агенция.
Той е уведомил, че през последните три месеца е отсъствал заради заболяване и не е могъл да извършва служебните си отговорности. В него той добавя още, че няма да е в положение да извършва отговорностите си най-малко още месец. В умозаключение Плочев декларира, че персонално той счита, че "законът би трябвало да бъде спазен ", цитира Даниела Дариткова, ръководител на комисията.
Дариткова напомни, че съгласно Закона за здравното обезпечаване шефът на НЗОК може да бъде освободен предварително, в случай че не може да извършва отговорностите си за период повече от три месеца.
Движение за права и свободи не взе участие в гласуването. Нигяр Джафер от придвижването акцентира, че промяната на персони не води до нищо, а е нужна промяна в системата.
11 от депутатите в здравната комисия на Народно събрание гласоподаваха „ за”, 7 бяха „ против” оферти план за решение за предварително преустановяване на мандата на шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. доктор Камен Плочев.
Предстои окончателното решение за бъдещето на проф. Плочев отпред на касата да бъде взето в пленарна зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР