В парламента продължават разговорите за съставяне на кабинет. Съпредседателят на Демократична

...
В парламента продължават разговорите за съставяне на кабинет.
Съпредседателят на Демократична
Коментари Харесай

В Народното събрание продължават разговорите за съставяне на кабинет

В Народното събрание не престават диалозите за сформиране на кабинет.

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов стартира нова формула за сформиране на държавно управление с втория мандат - към осъществяването на конституционна промяна.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов позволи опцията това да се случи още с първия мандат, само че това беше отхвърлено от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

След " ИТН ", през днешния ден и от Движение за права и свободи заявиха поддръжка за кабинет с министър председател Мария Габриел.

Един от водачите в коалиция " Продължаваме промяната -Демократична България " Христо Иванов разгласи, че държавно управление ще бъде основано, в случай че се откри, че има конституционно болшинство.

" Обстоятелствата най-сетне демонстрираха, в това число за ГЕРБ, че нуждата от промяна на Конституцията и на правораздаването посредством конституционна промяна не може да бъде заобикаляна, отлагана, скривана под килима. И на този декор е разумно това нещо да се трансформира в, по този начин да се каже, крайъгълен камък на напъните за образуване на дневния ред за едно бъдещо ръководство.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че концепцията може да бъде приложена още в първия мандат.

" Конституционно държавно управление също е вид. Промяната на Конституцията също изисква най-малко 160 гласа. Така че в идващите няколко дни може да се създадат още совалки по тази тематика. "

Според Иванов обаче единствената опция за кабинет е с втория мандат.

" Ясно е, че е притежател на тази концепция сме ние от " Демократична България " с сътрудниците от " Продължаваме промяната " и е разумно от тази позиция да се търси с втория мандат реализация на сходна форма. "

Номинираният за министър председател учен Николай Денков на собствен ред отхвърля опцията депутати от ПП-ДБ да поддържат кабинета, препоръчан от ГЕРБ-СДС.

" Живота е цветен, само че аз персонално не чакам някой от нашите депутати да гласоподават за първия мандат. "

Ако няма държавно управление, страната отива в канала, предизвести Борисов.

" Следващата седмица в случай че няма държавно управление, няма да има бюджет. Юни месец страната няма да може да си заплаща даже заплатите и пенсиите. "

С аргумента, че постоянно държавно управление е рецептата за незабавно решение на рецесиите. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ заявява, че ще поддържат предлагането на Мария Габриел.

" Полагаме старания да има излаз от политическата рецесия в България. "

Вчера и водачът на има подобен народ Станислав Трифонов разгласи, че групировката му ще поддържа експертен кабинет от Движение за права и свободи.

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов организираха двучасова среща с управлението на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Тя се състоя в стаята на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и завърши без изказване за медиите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР