В парламента няма мнозинство, което да свали правителството – такава

...
В парламента няма мнозинство, което да свали правителството – такава
Коментари Харесай

Дончев: Кабинетът би подал оставка само при тежък раздор в коалицията или обществен натиск

В Народното събрание няма болшинство, което да смъкна държавното управление – такава констатация направи пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

„ Искам кабинетът да подаде оставка. С една четвърт от депутатите не може да бъде преустановен мандатът на това държавно управление. Това може да стане единствено при тежък разкол в обединението или сериозен публичен напън. “ – разяснява той.

Дончев посочи, че не приказва за митинги, проведени от партията му.

По думите му, ГЕРБ биха имали изгода от по-дълъг живот на държавното управление, с цел да стигне " смяната " до дъно. Бившите ръководещи обаче желаят да поддържат връзка с политически по-грамотни хора.

Да се оплакваш за всичките си управнически неволи с опозицията, е несериозно, сподели още той.

Дончев насочи рецензии към антикризисните ограничения на кабинета. Категоричен е, че в случай че бяха на власт, ГЕРБ не биха позволили тези високи цени на енергоносителите - а това е половината причина за високата инфлация. Според него обезщетенията за бизнеса би трябвало да са доста по-високи.

Дончев добави, че ще има сигнал, който ще бъде предаден в Министерството на вътрешните работи.

" Това е спомагателен тест. Доколко страната в тази обстановка има имунни сили. Нека да забележим преди всичко Министерството на вътрешните работи дали ще бъде по този начин старателно, справяйки се с тези случаи, както примерно в годините на опозицията. “ – уточни той, като загатна, че казусът е обвързван с доставките на газ.

„ Със сигурност доставките на газ през последните месеци са тематика, с която Министерство на вътрешните работи би следвало да се занимава “, акцентира той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР