В парламента кандидатът за премиер на Продължаваме промяната академик Николай

...
В парламента кандидатът за премиер на Продължаваме промяната академик Николай
Коментари Харесай

ГЕРБ отказа диалог за съставяне на кабинет с „Продължаваме промяната“

В Народното събрание претендентът за министър председател на „ Продължаваме промяната " учен Николай Денков организира среща с представители на парламентарните сили. В диалога вземат участие от народни представители от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Демократична България ” и „ Български напредък ”. Представители няма само от „ Възраждане ”.

Това е вторият опит за търсене на поддръжка за сформиране на постоянен кабинет, след неуспеха на първата по бройка партия ГЕРБ-СДС. Намерението на „ Продължаваме промяната ” е да се сформира кабинет на малцинството с „ Демократична България ”. Първата и съществена задача ще е да се търси единодушие по политики и цели, които могат да обединят партиите.

„ Преди няколко дни изпратихме покана да всички вас, в която изложихме целите ни за обществената политика, подпомагането на бизнеса, както и приемането ни в Шенген и Еврозоната. Всички вие споделяте тези цели. Главна цел ни е да приказваме за това какви цели ще ни обединят и всяка партия да добави свои оферти. Това съобщи акад. Николай Денков.

“Струва ми се, че влизате в роля на „ кукла на конци “ и зад вашия необятен научен облик стоят номинациите, които и през вчерашния ден и през днешния ден обявихте в ефирен ефир. Считаме, че хора, които през 8-месечно ръководство потвърдиха, че не могат да се оправят в държавно управление, не могат и в този момент да го създадат. Бил сте министър в наше държавно управление, откакто сте избрали да участвате в други държавни управления, имате свои качества. Силно ни тормози обаче, че в стратегия без ясни констатации, вие търсите разговор за разискване на бъдещи обединения. Участието ни в такива диалози се изчерпва до тук ”, това съобщи ръководителят на ГЕРБДесислава Атанасова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР