В Париж преди доста години, някъде в края на 80-те,

...
В Париж преди доста години, някъде в края на 80-те,
Коментари Харесай

Защо не се поучат от другите?

В Париж преди много години, някъде в края на 80-те, на пазарите имаше табели с надпис " Пределни цени ". Страната-еталон на пазарен капитализъм вкарва пределни цени. Тогава не се вълнувах за какво се вкарват пределни цени. Но това беше реалност, с очите си съм виждал тези големи табели.
Временните държавни управления на президента Радев на процедура са безучастни по какъв начин търговците притискат производителите на хранителни продукти  и продават с непозната в нашата и международна история облага от 40-60 до над 100%. И вследствие на това в магазините на европейски вериги у нас цените на главните хранителни артикули са доста по-високи от тези в техните страни.
Нямам пояснение, само че след високите цени за какво не се споделя най-очевадното - че у нас пенсиите и заплатите са неколкократно по-ниски даже и от тези в прилежащите страни. А като резултат - продължителността на живота у нас за последните години е намаляла с една година, смъртността при пенсионерите за 2021 и 2022 година се е нараснала с към 50%. Това безучастие води до геноцид над възрастните и бедните. Историята ще потърси отговорност.
Има една национална мъдрост: " Интересът клати феса ". Та, заплатите на президент, ръководещи, депутати са безбожно високи за най-бедната страна с най-ниски пенсии и заплати. Управляващите какво ще кажат по въпроса, че във Франция, Германия, Испания, даже в Русия инфлацията е няколко пъти по-ниска, в сравнение с у нас?
В дадените за образец страни имаме посолства, а имаме и специалисти. Защо държавното управление не изследва непознатия опит, в случай че не знае по какъв начин да се оправи? Както споделяше един прочут публицист: " Да, но не ".> Д-р Ганчо ПОПОВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР