В Париж и в Лион демонстранти излязоха по улиците на

...
В Париж и в Лион демонстранти излязоха по улиците на
Коментари Харесай

Френски полицаи застреляха двама души, които са опитали да ги прегазят с автомобил

В Париж и в Лион стачкуващи излязоха по улиците на Лион след успеха на френския президент Еманюел Макрон над крайнодясната му съперничка Марин Льо Пен, съобщи Ройтерс.

Снощи във френската столица служители на реда гръмнаха двама души, които са пробвали да ги прегазят с автомобил.

Колата се е движела в насрещното и се е насочила към чиновниците на реда, които са били принудени да стрелят, се споделя още в известие на полицията, представено от Агенция Франс Прес.

Разследването на случилото се продължава.

Инцидентът в центъра на френската столица стана няколко часа след митинга на поддръжници на френския президент Еманюел Макрон на Марсово поле, където той направи послание.

Не е ясно дали има връзка с резултата от президентските избори, отбелязва организацията.

В Париж, както и в Лион, и в Рен имаше демонстрации.

" Каквото няма да вземем от урната, ще си го вземем от улицата ", скандираха протестиращи по улиците на град Рен. Запалени бяха кофи за отпадък, а полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне хората, които са оповестиха и срещу Льо Пен, и срещу Макрон.

В Лион протестиращи изстреляха фойерверки по полицейски автомобил, а в Париж полицията пусна сълзотворен газ и нападна десетки хора, събрали се на площад " Република ".

По-рано във френската столица полицията се опита да разпръсне навалица от най-вече младежи, събрали се в централен квартал - също на митинг, показва Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР