В Париж днес започва срещата Една планета“, организирана от президента

...
В Париж днес започва срещата Една планета“, организирана от президента
Коментари Харесай

Радев на среща в Париж за финансиране на мерките за климата

В Париж през днешния ден стартира срещата „ Една планета “, проведена от президента Еманюел Макрон тъкмо две години след подписването на съглашението за климата, с което страните по света се ангажираха да лимитират световното стопляне под 2 градуса спрямо доиндустриалната ера.

Днешната среща е с поддръжката на Организация на обединените нации и Световната банка, а задачата й е страните да насърчат финансирането на ограничения за климата с обществени и частни средства.

На срещата са поканени над 50 президенти и министър председатели, 130 страни ще бъдат показани от министри, ще има още към 3000 участници и 1000 публицисти. В Париж идват шефът на Световната банка Джим Йон Ким, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, както и предшествениците му Бов Ки Мун и Кофи Анан. Поканен е и българският президент Румен Радев.

„ Една планета “ е замислена като „ ускорител “ на битката с климатичните промени, изключително след отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение и преди конференциите за климата в Полша през 2018 и в Бразилия през 2019.

Целта от 100 милиарда $ годишно, обещани от развитите страни, още не е достигната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР