В Палермо, по време на визитата си в Сицилия по

...
В Палермо, по време на визитата си в Сицилия по
Коментари Харесай

Папата към мафиотите: Престанете да мислите за себе си и парите си. Нищо няма да отнесете на онзи свят

В Палермо, по време на визитата си в Сицилия във връзка 25 години от гибелта на свещеника Пиво Пулизи, погубен от мафията, папата се обърна директно към мафиотите с думите „ Покайте се! “.
 Папата: Не за парите мислете, а за неспирните сълзи на бедните  Папа Франциск: Само три думи са нужни за наслада в фамилията
Не може да вярваш Бог и да бъдеш мафиот. Мафиотът не живее като християнин, тъй като богохулства с живота си името Божие, което е обич. Днес се нуждаем от мъже и дами на любовта и на честта; на служението, а не на насилието; на единението, а не на жаждата за власт, подчерта Франциск, представен от Vatican News.

Ако литанията на мафиотите е: „ Ти не знаеш кой съм аз “, християнската е: „ Аз се нуждая от теб “. Ако мафиотската опасност е „ Ще ми платиш “, християнската молитва е: „ Господи, помогни ми да обичам “. Затова се обръщам към мафиотите: променете се! Престанете да мислите за себе си и парите си. Знаете, че нищо не можете да отнесете на оня свят. Покайте се на същинския Бог Исус Христос, скъпи братя и сестри! На вас, мафиоти, споделям: в случай че не извършите това, вашият живот ще бъде загубен и ще бъде най-тежкото проваляне, заяви папа Бергольо.

Папата акцентира, че сме изправени пред избора: да живеем за себе си или да дарим живота си, да изберем любовта или егоизма. Победата в живота не значи да живеем за себе си и да задоволим личните си потребности, „ привързани към нещата и парите, властта и удоволствията “, защото това води към неизбежна загуба – " дяволът ни чака с разтворени прегръдки “.

Най-силният глас не е оня, който крещи повече, а молитвата. Най-големият триумф не е за лична популярност, а персоналното удостоверение. Единственият вероятен популизъм, единственият християнски популизъм е да се слуша и се служи на народа, без да се вика, без да се упреква и без да се провокират разпри, заяви папа Бергольо.

Парите и властта не освобождават индивида, а го вършат плебей, сподели още Франциск.

Папата напомни свидетелството на убития от мафията отец Пулизи: „ безпаричен измежду бедните на своята земя “; „ не живееше, с цел да бъде забелязан, не живееше с апели против мафията, само че не се задоволяваше да не отговори на злото и сееше положителното “.

Преди 25 години, както през днешния ден, когато умира в деня на рождения си ден, той короняса живота си с усмивка, онази усмивка, която не разрешава на неговия палач да спи нощем, който сподели: „ В тази усмивка блестеше светлина “. Отец Пино бе безсилен, само че усмивката му предаваше Божията мощ: не като заслепяващо зарево, а мека светлина, която надълбоко навлиза в сърцето и го разпалва, акцентира папа Франциск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР