В отворено писмо във връзка с казуса за Национална детска

...
В отворено писмо във връзка с казуса за Национална детска
Коментари Харесай

Камарата на архитектите настоява за открит конкурс за детската болница

В отворено писмо по отношение на проблема за Национална детска болница, Камарата на архитектите декларира, че твърдо стои зад построяването на качествена многопрофилна детска болница, издигната по модерни стандарти.

Камарата обаче няма мнение за построяването ѝ на територията на Южния парк, както и за трансформацията на болница " Лозенец " в Национална детска болница.

Здравното министерство не е желало мнение от нея по проблема.

Уточнението на Камарата на архитектите е по отношение на тиражираната през последните дни информация, че Камарата поддържа построяването на детска болница в двора на Правителствена болница. Камарата обаче се разграничава от всевъзможни опити името и експертизата ѝ да бъдат въвличани в политически решения.

Предстои провеждането на Управителен съвет на КАБ, който ще реши какви дейности да предприеме във връзка със създалата се обстановка.

Продължаваме да настояваме за провеждането на открит архитектурен конкурс за бъдещата постройка. Смятаме, че по този метод ще има по-голяма конкуренция на проектантски хрумвания, въз основа на които ще бъде определено най-оптималното решение, се споделя в позицията на архитектите.

Построяването на детска болница по актуалните стандарти би трябвало да се предхожда и от задълбочено прединвестиционно изследване, въз основата на което да бъде основано в детайли задание за планиране. В него да бъдат написани съответните условия и параметри на постройката, избрани въз основата на акутална информация и разбор на детската заболеваемост в България.

В понеделник служебният здравен министър Стойчо Кацаров разгласи, че национална детска болница ще бъде построена в двора на болница " Лозенец ", известна като държавна. За интервала на градежа актуалната педиатрия ще бъде преместена в болница " Лозенец ". Срещу тази концепция се оповестиха студенти по медицина, лекари и управлението на " Лозенец "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР