В отворено писмо работници от специализирания завод Дунарит АД -

...
В отворено писмо работници от специализирания завод Дунарит АД -
Коментари Харесай

Синдикати: Със сплашване на работниците искат да сменят собствеността в Дунарит

В отворено писмо служащи от профилирания цех " Дунарит " АД - Русе оповестяват за нарушение на гражданските им права от представители на полицията пред постройката на Специализирания углавен съд.

Те разказват, че на 28 март 2019 година малко преди 10 часа 18 служащи са отишли пред Специализирания углавен съд да поддържат задържаните двама свои сътрудници - финансов шеф и водач. Според служащите, двамата задържани очевидци по делото КТБ са незаслужено упрекнати . П рокуратурата е употребила подправени касови ордери от 1998 година, което е потвърдено с експертиза от експерт при Софийски градски съд .

За тогава е било планувано делото за арест на петима очевидци по делото КТБ.

Пътувалите от Русе 18 чиновници на " Дунарит " не съумели да припарят до Спецсъда - били третирани като терористи , съгласно писмото им. Оръжейниците били изтикани в края на улицата и по-късно обкръжени от охраняващи, на чиито униформи имало надпис " Полиция ", само че никой от служителите на реда не се е легитимирал.

Не може безнаказано да се третират мирни жители на Република България като рискови терористи, пишат служащите.
 Акциите на ДАНС в Обновена
Акциите на ДАНС в " Кинтекс " може да срутен компанията, предизвести Румен Петков

Президентът да разиска проблема на идния КСНС

Те упорстват да получат отговор на следните въпроси:

Колко бяха изпратените служители на реда, които трябваше да охраняват 18 русенски служащи и какъв брой запаси са пропилени заради " джука заповед от Горе "?;

Кой " от Горе " устно разпореди да се ползва такава " полицейщина " по отношение на елементарни мирни български жители?;

Къде е нашата Свобода, за която ръководещите ни проглушиха ушите през последните 20-30 години, и която е обезпечена от Конституцията на Република България?;

Заплашваните чиновници упорстват ръководещите да не позволяват повече подобен гнет върху мирните български граждан и.
 От
От " Дунарит " показват, че не дължат пари нито на КТБ, нито на страната

В отворено писмо ползват и документи

" Ние, елементарните жители на Република България, данъкоплатци и мирни поданици на град Русе, възразяваме против третирането на нашите сътрудници като терористи, изземването на персоналните им карти, поради подозрения за атакуване на Специализирания апелативен съд и основаване на вълнения, и не допускането им до входа на постройката на съда ", се споделя в писмото.

" Кой подреди и за какво репресията против тях и нас продължи и в град Русе, с издаване на протоколи за предизвестия от Областна Дирекция на Министерство на вътрешните работи - Русе ", питат чиновници на " Дунарит ".
 Гешев:
Гешев: " Дунарит " или да е държавен, или да заплати на вложителите в КТБ

Зам. -главният прокурор не се интересувал какво приказва Емилия Гебрев

Те ползват и протокол, съгласно който: " При осъществяване на протестни дейности да не нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите ".

Ние не сме организирали осъществяване на протестни дейности, събрания, манифестации и митинги , безапелационни са служащите от " Дунарит ". Служителите изясняват, че са желали да окажат морална поддръжка на сътрудниците си по време на откритото съвещание на Специализирания апелативен съд.
 Маскиран мъж е опитал да влезе с щурм в дома на Гебрев
Маскиран мъж е опитал да влезе с щурм в дома на Гебрев

Запис от камерите е възложен на полицията…

Според чиновниците на фабриката същинската причина за приложените непозволени дейности към тях са поради опитите да присвоят профилираната фабрика.

" Всичко това - обвинявания, фалшифицирани доказателства, арести, репресии, ограничение на свободата за достъп е поради несполучливите до момента опити на #няКой да присвои " Дунарит " АД - Русе , тъй като актуалните и някогашни чиновници на сдружението, в едно с будните жители на Русе, пазиме завода си ", написа в откритото писмо до представителите на държавността.

Работниците от русенския цех считат, че двамата им задържани сътрудници са изкупителни жертви .
 Собственикът на
Собственикът на " Дунарит " уверен, че пробват да придобият бизнеса му

" Дунарит " още е под негово управление

Писмото е отправено до президента Румен Радев , премиера Бойко Борисов, до националния омбудсман Мая Манолова , до вътрешния министър Младен Маринов , до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и до основния прокурор Сотир Цацаров . То е подписано от водачите на КНСБ и на КТ " Подкрепа " към " Дунарит " АД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР