В отлично настроение отпътува Петър Стойчев за първото в историята

...
В отлично настроение отпътува Петър Стойчев за първото в историята
Коментари Харесай

Петър Стойчев тръгна за Антарктида

В чудесно въодушевление отпътува Петър Стойчев за първото в историята съревнование в ледените води на Антарктида. Легендата в плувните маратони беше изпратен на летище " София " от близки и другари, които му пожелаха здраве и триумф в идната конкуренция.

Както е известно, в интервала 21-28 ноември Стойчев дружно с още 16 плувци от девет страни ще изминат отдалеченост от 1000 метра и ще слагат исторически връх за присъединяване в проведено съревнование на Антарктида, под егидата на Международната федерация по ледено плуване.

" Чувствам се доста добре. Малко ми е мъчително, че един месец няма да виждам фамилията си, само че задачата си заслужава и съм подготвен за предизвикването. Ще плавам там с елементарна силиконова шапка и бански костюм, който няма неопрен или други екстри, които да ме защищават от ледената вода. Имам опит в студени води и знам какъв брой е мъчно. Дишането се забавя, тялото се свива, главата те боли свиреп. Невероятно тестване за човешките благоприятни условия. Нямаме право да се мажем с никакви препарати срещу леда във водата. Всичко е неразрешено, с цел да не се замърсява околната среда. Само шапка и елементарен бански, който към този момент демонстрирах на публицистите по време на шампионата " Замората ".

Температурата на въздуха ще бъде към минус -15 градуса, а на водата минус - 0.3 градуса по Целзий. Класическа дистинация от 1 километър с шамандури през избрани метри на трасето. Мястото ще бъде много надалеч под нашата изследователска база там. Още надолу към южния полюс. Тръгваме със специфичен транспортен съд от чилийския град Пунта Аренас на 16 ноември и няколко дни ще изминем до момента в който стигнем до позволено място за надпреварата. Ако някой си мисли, че отиваме ей по този начин, за кеф, доста се лъже. Всеки един от състезателите ще желае да завоюва, с цел да влезе като първия в историята плувец триумфирал на Седмия континент. Ще направя всичко, което би трябвало и ще притискам зъби, само че желая и на Антарктида да чуя " Мила Родино " като победител. Това ми е огромната цел и идна фантазия ", сподели преди потегляне Петър Стойчев.

Единствените опасения на Стойчев са, че на борда на кораба интернет връзката ще бъде мощно лимитирана и това ще попречи на връзката му със фамилията, близки и другари. На 3 декември Петър Стойчев се завръща в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР