Готови сме да разменим Белгород за членство в НАТО – Зеленски

...
В отговор на въпрос относно възможността за териториални отстъпки в
Коментари Харесай

В отговор на въпрос относно възможността за териториални отстъпки в името на членството на Украйна в НАТО президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова да го размени за Руски град Белгород.

Източник: Президентът Володимир Зеленски, на съвместна пресконференция с Мете Фредериксен, министър-председател на Дания

Цитат: „Ние сме готови да разменим Белгород за нашето членство в НАТО.“

Подробности: Така Зеленски коментира предложенията за размяна на територията на Украйна за мир и Членство в НАТО.

Фредериксен отбеляза, че зависи от Украйна да реши дали да преговаря за мир и кога трябва да се проведат тези преговори.

Според Зеленски е трудно да се критикува украинецът контранастъпление, когато силите на страната не разполагат с подходящи оръжия. Според него Украйна няма да рискува живота на хиляди защитници, за да напредне до 5-8 километра без мощни оръжия.

Той отбеляза, че докато Украйна се е подготвяла за контранастъпление, руснаците наистина копаят, минират територията и изграждат отбраната си, но те правят всичко това от 2014 г. насам.

Предистория: 

По време на посещението си в Холандия, президентът Володимир Зеленски изключи възможността за размяна на украински територии за каквото и да било в коментара си относно вероятността от мирни преговори с Руската федерация.

На 15 август Стиан Йенсен, ръководител на Генералния секретар на НАТО Службата предположи, че Украйна може потенциално да се присъедини към Алианса в замяна на своя територия. Той обаче подчерта, че такова решение трябва да бъде взето само от Киев.

Впоследствие Йенсен нарече предложенията си за обсъждане на членството на Украйна в Северноатлантическия алианс в замяна на териториални отстъпки на Русия като „грешка“ .

Генералният секретар на НАТО Столтенберг, коментирайки изявлението на Йенсен, настоя, че само Украйна може да реши кога се появяват условия за мирни преговори, а украинците са единствените, които могат да решат кое решение е приемливо на масата за преговори.< /p>

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР