В отговор на руският президент Владимир Путин, който обяви, че

...
В отговор на руският президент Владимир Путин, който обяви, че
Коментари Харесай

Ето как реагираха в САЩ на ядрената заплаха на Путин

В отговор на съветският президент Владимир Путин, който разгласи, че Русия разполага с ново потомство оръжейни системи за всеобщо заличаване, които вършат американската противоракетна защита „ безполезна”, от Белият дом обявиха, че отбранителните качества на Съединени американски щати „ нямат равни и ще остане по този начин и занапред”.

„ Руският президент Владимир Путин удостовери това, което държавното управление на Съединени американски щати знаеше от самото начало - Русия в директно нарушаване на отговорностите си по интернационалните контракти е разработвала в продължение на повече от десетилетие оръжейни системи, които водят до дестабилизация”, съобщи представителят на Белия дом Сара Сандърс.

Това са най-новите съветски оръжия

Русия извади оръжията на бъдещето

Русия създава първата си анаеробна подводница

По думите ѝ президентът Доналд Тръмп осъзнава заканите, пред които е изправена Америка. В отговор на заканите на Путин Съединени американски щати ще модернизират нуклеарния си боеприпас, уточни Сандърс.

От Държавния департамент (външно министерство) подчертаха, че дейностите на Русия са директно нарушаване на интернационалните контракти.

„ Министерството на защитата на Съединени американски щати не е ненадейно от изказванията на съветския президент Владимир Путин, че Русия има нови нуклеарни оръжия”, разяснява представителят на Пентагона Дейна Уайт. Тя акцентира, че американските въоръжени сили са подготвени да отбраняват страната си.

Според Уайт оръжията, за които приказва Путин, се създават от дълго време и са взети поради като фактор от американските военни. От Пентагона подчертаха, че противоракетната защита на Съединени американски щати не е изграждана поради Русия и разположените в Европа системи не са ориентирани срещу Москва, а с цел да отблъскват закани от Иран, Северна Корея и други злонамерени страни.

Русия е „ притеснена” от американските проекти за създаване на две нови тактически нуклеарни оръжия. Речта на Путин преди изборите е отговорът на проекта на администрацията на Тръмп за разширение на нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати, разясниха от Пентагона за „ Фокс” (Fox News).

Според Си Ен Ен (CNN) думите на Путин са изпратили „ охлаждащо обръщение към всички, набутвайки военни елементи в лицата на другите нации”.

„ Путин желае съвременни оръжия, а не модерна Русия”, считат в „ Блумбърг” (Bloomberg), макар че в „ нуклеарната си реч” съветският президент също по този начин даде обещание да понижи бедността в страната му на половина.

Според икономическата медия: „ без поредна визия за бъдещето или атрактивен модел, които другите да следват, без каквато и да е мека мощ за договаряния, без стопански модел, осигуряващ резистентен напредък и понижаване на бедността, дрънкането на ракети е заплашителен, само че кух звук”.

От Би Би Си (BBC) регистрират, че Путин е отправил двойно известие към света. Първо е споделил на Запада: „ Не ни притискайте”, а по-късно е декларирал на съветския народ преди изборите в Русия: „ Гласувайте за Путин и ще гласувате за националната си сигурност”.

Междувременно стана ясно, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е решило да продаде на Украйна противотанкови ракетни комплекси „ Джавелин” за общо 47 милиона $.

US accuses Moscow of breaching Cold War-era treaties by developing what Russian President Putin calls a new generation of "invincible " hypersonic weapons and submarines https://t.co/nmzUZZL4sZ pic.twitter.com/UuBSLT2GD9
— AFP news agency (@AFP) March 2, 2018
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР