В отговор на нарастващото търсене и сериозният недостиг на квалифицирани

...
В отговор на нарастващото търсене и сериозният недостиг на квалифицирани
Коментари Харесай

Разширява се обучението на водните спасители в нови институции

В отговор на възходящото търсене и сериозният дефицит на квалифицирани водни спасители и медицински експерти през дейния летен сезон, подхващат се значими стъпки за модернизиране на системата за образование и подготовка на водни спасители . Промени в Наредбата за водноспасителната активност и обезопасяването на водните площи и басейните за публично прилагане разрешават включването на спомагателни учащи институции с изключение на Българския червен кръст.

Промените, инициирани от Министерствата на туризма и на опазването на здравето, имат за цел да усилят броя на учащите центрове , които могат да приготвят експерти, квалифицирани в региона на водното избавяне. Това включва опцията за образование от страна на институции, които могат да обезпечат съществуването на експерти по водно избавяне и лекари с приета компетентност „ Анестезиология и интензивно лекуване “ или „ Спешна медицина “.

Кандидатите за водни спасители ще преминат през образование по стратегия, одобрена от министъра на опазването на здравето, което приключва с изпит пред комисия, назначена от Българския червен кръст. Така се подсигурява високото качество на подготовката и уменията на спасителите.

Промените също по този начин включват уголемение на часовия период за водноспасителна активност и опцията за подмяна на медицинските пунктове с мобилни медицински и реанимационни екипи . Разширяването на кръга от медицински експерти, които могат да бъдат част от тези екипи, усилва успеваемостта на даването на незабавна здравна помощ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР