В отговор на нарастващия проблем с тормоза в училище, българските

...
В отговор на нарастващия проблем с тормоза в училище, българските
Коментари Харесай

Български спортни звезди се обединяват за борбата срещу тормоза в училище

В отговор на възходящия проблем с издевателството в учебно заведение, българските спортни икони Ивет Горанова и Невяна Владинова взеха присъединяване в акцията за повишение на осведомеността за Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето /ДАЗД/. Инициативата беше част от ограниченията, подхванати в Световния ден за битка против издевателството в учебно заведение , който годишно събира обществеността към значимостта на предварителната защита и оправянето с експанзията измежду младите.

В рамките на събитието, извършено в двора на 140 СУ „ Иван Богоров “ в столицата, деца от подготвителни групи до XII клас бяха посрещнати от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и звездата на художествената гимнастика и вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова. Спортистите приканиха младежите да бъдат положителни един към различен и да насочат силата си към потребна активност като спорта, като подчертаха, че експанзията няма място в живота .

Ивет и Невяна подчертаха смисъла на шерването на проблеми с околните и учителите , както и на съществуването на Националната телефонна линия за деца като средство за чуване и поддръжка.

„ Винаги споделяйте с околните си, с учителите си, и запомнете номера на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето, тъй като там постоянно има кой да ви изслуша и да окаже при нужда съответната поддръжка “, поучаваха те.

Представители на ДАЗД , в това число заместник-председателят Ивайла Касърова и държавен специалист Георги Иванов, описаха на учениците за работата на телефонната линия, която действа непрекъснато и е изцяло безвъзмездна. Линията предлага освен опция за чуване и съвет, само че и е най-бързият метод за подаване на сигнал за дете в риск .

Събитието приключи с проява на произведения от учениците , отдадени на Деня на розовата фланелка – знак на битката против издевателството, и стартирането на розови балони в небето като знак на вяра и поддръжка.

Кампанията акцентира значимостта на публичната поддръжка и открития разговор за предварителна защита и справяне с експанзията и издевателството измежду децата . С присъединяване на изтъкнати персони като Ивет Горанова и Невяна Владинова, самодейността освен покачва осведомеността, само че и въодушевява младежите да търсят позитивни способи за изложение и взаимопомощ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР