В отговор на изказването на началника на Генералния щаб на

...
В отговор на изказването на началника на Генералния щаб на
Коментари Харесай

Турция заплаши съседка: Скъпо ще си платите!

В отговор на изявлението на началника на Генералния щаб на гръцките Въоръжени сили Евангелос Апостолакис, който съобщи, че „ в случай че турците завладяват за скалисто островче, ние ще го съпоставим със земята “. И това е алена линия за държавното управление “ в Атина, министърът на защитата на Турция Хулуси Акар предизвести Гърция да се въздържа от провокации, написа онлайн изданието на вестник Kathimerini, съобщи Блиц. 

``
реклама

„ Всички би трябвало да се пазят от провокации в Егейско и Средиземно море и Кипър. Иначе, би трябвало да знаят, че ще платят скъпо за това “, означи военният министър на Турция. „ Това е съветът, който даваме на нашите съседи “, добави той. Изданието напомня, че в четвъртък Акар означи, че „ сме взели ограничения, с цел да предотвратим свършени обстоятелства в Егейско и Средиземно море “ и уточни, че „ вършим всичко належащо, с цел да защитим своето. Няма метод да бъдат отнети правата на нашата страна или нашия народ “. „ Ние желаеме мир и добросъседски връзки. Но в Егейско и Средиземно море, няма метод да се отърват от правата на нашия народ, на Република Турция и Турска република Северен Кипър “, акцентира турският боен министър.

„ Катимерини “ отбелязва още, че след края на гръцкия Национален съвет по външни работи, заместител министърът на външните работи Йоргос Катругалос изпрати обръщение, че Гърция, с зоркост и умереност, удостоверява, че позицията на страната е обезпечена освен от подобряването на нейната интернационална позиция, само че и от възпиращата мощ на въоръжените й сили. 

„ Другата страна се нуждае от риторични експлоадирания и празни закани “, добави той, като изясни, че Анкара желае проверка на интернационалното право. Запитан дали изказването на ръководителя на Генералния щаб на националната защита има поддръжката на политическото управление, той отговори, че „ имаме безусловно съвпадане с ръководителя на въоръжените сили “ и прибавих, че Гърция няма интерес от ескалиране на политическата изразителност, а Апостолакис е изпратил явен сигнал за възпиращата мощ на гръцките въоръжени сили, както е трябвало да направи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР