В отговор на глобалните предизвикателства, свързани с климатичните промени, през

...
В отговор на глобалните предизвикателства, свързани с климатичните промени, през
Коментари Харесай

"Лидл България" премина към 100% зелена енергия

В отговор на световните провокации, свързани с климатичните промени, през 2021 година Lidl сложи на фокус своята амбициозна тактика за запазване на климата, която е част от цялостна тактика за стабилно развиване на бизнеса. Това докара до решителна крачка в енергийния преход на ритейл веригата. От март 2022 година " Лидл България " мина напълно към зареждане със зелена сила във всички магазини, логистични центрове и лични административни здания.

" Опазването на климата и околната среда е дълготраен ангажимент за " Лидл България ", към който се обвързваме още по-амбициозно с въвеждането на цялостна климатична тактика. През предходната година въз основа на интернационалната научна методология на самодейността Science Based Targets (SBTi), към която се причисли групата на Schwarz, си поставихме за основна цел да понижим въглеродните излъчвания от оперативните ни действия в страната с 95% до 2030 година спрямо 2019 година Преминаването към закупуване на 100% зелена сила е една от безапелационните ограничения, които подхващаме през днешния ден, с цел да реализираме задачата си, само че е единствено част от цялостната ни тактика и визия за едно по-добро на следващия ден. Наред с всички ограничения, които прилагаме в посока енергийна успеваемост и предпазване на ресурсите, планираме до март 2023 да изградим фотоволтаични системи на покривите на 14 лични нови и реновирани магазини, както и на двата ни логистични центъра в Равно поле и Кабиле ", съобщи Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на " Лидл България ".
Амбициозни цели в три съществени посоки
Климатичната тактика на компанията се разпростира посредством работа в три съществени насоки - отбягване генерирането на излъчвания на парникови газове, намаляването им там, където не могат да бъдат изцяло отстранени, и компенсиране (офсет) на създадените излъчвания посредством подкрепяне на световно значими планове, ориентирани към запазване на климата.

" Лидл България " от години затвърждава ангажираността си към по-рационално потребление, систематизиране и предпазване на енергийните запаси, като работи с разнообразни интернационалните стандарти, като да вземем за пример ISO 50001. Отделно узаконяването на компанията според системата за зелено строителство EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiency) ѝ разрешава да реализира в своите магазини и складови бази с по 20% по-малко енергийно ползване, потребление на вода и вложена сила в материали в съпоставяне със общоприета постройка от същия вид. Само с програмата за замяна на осветлението във всички магазини с енергоспестяващо LED компанията икономисва над 3 млн. kWh сила годишно, което се равнява на към 1547 тона COշ излъчвания, а прекосяването към по-щадящи хладилни сътрудници е извело от приложимост фреони с еквивалент на 2745 тона CO2е излъчвания за финансовата 2020 година и с още 1921 тона CO2e през идната 2021 година
Реклама
За да отговори на сериозните упования на потребителите, компанията предлага и климатично неутралните хранителни артикули под личната си марка Vemondo, както и климатично неутрални артикули за бита, направени от 100% рециклирана пластмаса.

Подобни ограничения разрешават на компанията да понижава и заобикаля личните си оперативни излъчвания, само че задачата ѝ е да направи още по огромна смяна в посока запазване на климата до 2026 година, като подтиква тези снабдители, виновни за 75% от въглеродните излъчвания във веригата на доставки на интернационално равнище, да дефинират свои лични климатични цели в сходство със Science Based Targets и по този начин да допринесат за общите цели на компанията.
Свързани публикации Отличието TOP Employer е висока оценка за грижата ни за чиновниците 4 февруари 2022, 00:00 Зелената гражданска война 16 декември 2021, 16:42 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР