В Отделението по образна диагностика на Медицинска структура Здраве в

...
В Отделението по образна диагностика на Медицинска структура Здраве в
Коментари Харесай

Болница „Здраве” в Пазарджик с последно поколение апаратура за компютърна томография

В Отделението по образна диагностика на Медицинска конструкция „ Здраве ” в Пазарджик към този момент е въведена в употреба най-новата в града инсталация за компютърна аксиална томография, оповестяват от болничното заведение. SOMATOM go.Up е последно потомство 32-мултидетекторен скенер, произвеждане на Siemens Healthineers, и дава стандартизирани резултати за точно лекуване.

Ръководителят на отделението доктор Стоил Тилев акцентира, че с новия скенер внезапно се покачва бързината и качеството на услугата, а стресът за пациента е най-малък. Освен че доста се усилва размерът на проучванията, облъчването е сензитивно по-малко.

„ Правим проучвания на мозъка, на меките тъкани на шията, на всички отдели на гръбначния дирек, на белия дроб, на корема и дребния таз, както и на раменна, тазобедрена, колянна и глезенна стави ”, изяснява доктор Тилев. Той обаче подчертава, че въпреки новата инсталация да е доста значима за проучванията, основна роля в образната диагностика имат рентгенолозите.

Независимо какъв брой цялостен е графикът за проучванията, отделението праволинейно съблюдава традицията си да не връща или отсрочва обслужването на пациентите за по-късна дата. Структурата работи и с посоки по Здравната каса.

Съвсем скоро следва да приключи и построяването за първи път в България на системата за съгласуваност сред центровете по образна диагностика в 6-те лечебни заведения на „ Булфарма “, измежду които е и „ Здраве ” – Пазарджик, която ще реализира продан на данни и  3D реконструкции на образнодиагностични проучвания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР