В остра реч от трибуната на парламента днес председателят на

...
В остра реч от трибуната на парламента днес председателят на
Коментари Харесай

Марешки поиска оставка на президента от трибуната на парламента

В остра тирада от трибуната на Народното събрание през днешния ден ръководителят на партия „ Воля “ Веселин Марешки изиска оставката на президента Румен Радев. С декларация от парламентарната си група той прикани президентът да се извини на народа и да замълчи, с цел да не разделя обществото. Той счита, че с речите си президентът е обидил протестиращите против комунистическия режим през 90-те.

„ Президентът, фигурантът в републиката, си разреши да обиди стотиците хиляди български жители като ги назова „ мутри “. Тези мутри, за които той приказва, бяха основани и отгледани от Българска социалистическа партия, Българска комунистическа партия, властвала през 90-те. Когато някой се пробва да се облече в нови облекла би трябвало да напомним за дрипите, които носи. Настоявам президентът да се извини на всички български дисиденти и на всички хора, които се борят за правдивост и честност. Погнусен съм да се изопачава историята ни! Извинение за народа и оставка, това е! Или да замълчи, тъй като с всяко изявление принизява президентската институция “, заяви Марешки от трибуната в Народно събрание.

Лидерът на „ Воля “ прикани и за основаване на временен екип, сплотяващ експерти и експерти, които да оказват помощ България да бъде изведена от рецесията и да провежда идващите парламентарни избори.

Също по този начин даде поръчка, че от „ Воля “ са подготвени да оказват помощ с специалисти, в случай че се тръгне към вид експертно държавно управление. " С специалисти, които българинът незабавно да усети по джоба си, с някой, който му поставя пари в джоба ", сподели Марешки, като даде образец за добра своя концепция, която държавното управление е припознало - да се направи верига държавни бензиностанции.

По-късно в коридорите на парламента на въпрос по какъв начин партията му ще гласоподава на идния избор на съмнение, той съобщи:  " Няма да допуснем да бъдем пришивани нито към едните, нито към другите. Няма по какъв начин да създадем жест, с който да ни пришият към Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. "  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР