В основата на всички становища на Борис Милчев от "Демократична

...
В основата на всички становища на Борис Милчев от "Демократична
Коментари Харесай

Фирма на Борис Милчев от "Демократична България" се напълва с имоти докато работи в Столична община

В основата на всички мнения на Борис Милчев от "Демократична България до момента в който работи в Столична община е по какъв начин общината е позволила редица незаконосъобразни дейности през последните години и по какъв начин нищо в региона на строителството не се прави по надлежния ред.

Борис Милчев усърдно премълчаваше по време на локалните избори, че самият той дълги години беше част от екипа на Столична община и че е подписвал стотици документи, които в този момент подлага на критика.

Над 15 година (до ноември 2016г.) Милчев е шеф на отдел “Правен” към Направление “Архитектура и градоустройство” Столична община, преди този момент е бил юрист в отдел “Общинска собственост”, регион “Изгрев” Столична община.

Предсрочно освободен като заместник-министър на Министерство на районното развиване по времето на Евгений Бакърджиев.

Същият експерт нашумя неотдавна със мнението си по проблема “Златен век” на компания “Артекс”, с което обществено застана срещу тълкуването на закона от редица видни прависти – професори, доктори по право, в това число и срещу българския съд.

Безпристрастността на мнението му е под сериозен въпрос също и заради обстоятелството, че на никое място юристът не загатва, че самият той е подписал заповедта за удължение на разрешението за градеж на постройката “Златен век” през 2012г. в качеството си на шеф отдел “Правен” към Направление “Архитектура и градоустройство”.

Факт, който настойчиво се крие от господин Милчев, както и фактът, че има два жилището, закупени от компанията “Артекс” през 2008 и 2015 година, единият от които в постройка на фамозната улица “Латинка” № 7 в квартал “Изток”.

Естествено, поради служебното му състояние тогава, те са закупени посредством подставената му компания “Невон” АД, в която взе участие над 75-годишната му майка Виктория Милчева.

Веднага откакто е освободен от длъжността в Столична Община, Борис Милчев се появява в листата на акционерите на “Невон” АД, като през 2019 година има 92.10 % от капитала му.

Освен това, налице са и десетки други обстоятелства през годините, които потвърждават директната връзка сред Милчев и “Невон” АД. През интервала 2005 – 2016 година, през което време Милчев е шеф в Столична община, компанията му придобива над 40 парцела.

Още през 2004 година той дружно със брачната половинка му Бойка Милчева трансферират на “Невон” АД парцел в столицата.

Следва закупуване на жилища в столичния квартал „ Изток “, в това число от компания “Артекс”, земя в кв. “Младост 1”, върху която компанията построява 6-етажна постройка, в която и през днешния ден живее Милчев.

Пак в Младост на бул. „ Андрей Сахаров “ № 20Б компанията се снабдява с магазин и кафе-сладкарница с повърхност от 650 кв.м, с 8 680 кв.м в с. Иваняне, 2538 кв.м в Обеля, както и 870 кв.м офисни площи в “Младост 1”, 1761 кв.м в Парк Въртопо, 600 кв.м в с. Герман и други

Заедно с Таня Дикова, брачна половинка на брата на арх. Петър Диков, който е основен проектант на София и с който Милчев работи над 10 години, компанията му има над 17 дка в региона на Княжево.

От информация в Службата по вписвания гр. Белоградчик излиза наяве, че “Невон” АД е притежател на над 235 дка земя в региона. Фирмата има и парцел в курорта “Св. Константин и Елена” край гр. Варна.

Другата компания, с която реализира паралелна активност – строителен контрол, консултантска активност в региона на строителството до момента в който е общински служител, е “Невон консулт” ООД, в която още веднъж е съучастник майка му, а шеф е бил и синът на Милчев, като сега е брачната половинка му Бойка Милчева, която е медицински служащ.

С компаниите “Невон” АД и с “Невон консулт” ООД, в които вземат участие майка му Виктория Милчева и брачната половинка му Бойка Милчева, до момента в който е общински чиновник Борис Милчев реализира в интервала 2004-2016 година строително предприемачество, строителен контрол и всевъзможни съвещания.

В същото време Милчев като почитан чиновник в Столична община се подписва на желаните от компаниите му документи, което е в цялостен спор със служебното му състояние.

Дори колите, с които се придвижва до работното си място в Столична община през годините, не са негова персонална благосъстоятелност, а са регистрирани на “Невон” АД. Отделен е въпросът, че Милчев има персонален водач до момента в който е общински чиновник. Най-вероятно е заплащал възнаграждението му, като е отделял от общинската си заплата.

Фирмата му “Невон” АД взе участие в други 10 компании, посредством които Милчев заобикаля закона години наред. Отделно като физическо лице все през интервала на общинската си работа Милчев придобива апартамент на ул. “Искър” в София, ателие в кв. „ Изток “, имот от над 3 дка в „ Младост 1 “ и други

Въпросът по какъв начин общински чиновник, прикривайки се зад компании и свързани с него лица, е придобил десетки парцели, построил здания и натрупал доста положение, най-вероятно ще остане.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР