В определени възрасти, има различни неща, които е задължително да

...
В определени възрасти, има различни неща, които е задължително да
Коментари Харесай

Важни профилактични прегледи, на които всяка жена трябва да обърне внимание

В избрани възрасти, има разнообразни неща, които е наложително да следим, с цел да сме уверени, че сме в положително здраве, тегло, с добър хормонален баланс, а и като цяло, че тялото ни се развива и действа добре. Няма магическо хапче, което от през днешния ден за на следващия ден би трансформирало нездравословни привички, само че пък за сметка на това, профилактичните прегледи могат да ви покажат по какъв начин тялото ни страда от тях, като да вземем за пример щета от тютюнопушене, корист с алкохол и тн. Докато множеството хора четат и подминават, то сега, в който чуем от лекаря, че тялото ни изпитва усложнения с някои процеси, автоматизирано алената лампа в главата ни светва и започваме инстиктивно да се грижим по-добре за себе си. Но и значимо да знаем какви профилактични прегледи е мощно целесъобразно да посещаваме и на какъв период:

Гинеколог (преглед с ехограф и цитонамазка) - един път годишно

Всяка жена над 20 годишна възраст, наложително би трябвало да има годишен надзорен обзор при гинеколог, включващ ехограф и цитонамазка. Това важи и за  жени  със относително ниско деен сексуален живот. Цитонамазката е наложително да вършиме всяка година, с цел да следите положителното здраве на половата система.  Цитонамазката е пробата, с който се откриват ранни признаци за рак на шийката на матката, който за страдание, се среща все по-често, дори и при дами със относително ниска полова интензивност. Това профилактично проучване е извънредно значимо, не го подценявайте и подценявайте.

Личен доктор   - един път годишно

Хубаво е да посещавате персоналния си доктор един път годишно за консултация какви проучвания би трябвало да си пуснете за вашата възраст. В общия случай, добре е да си пускате ПКК (пълна кръвна картина) и урина, най-малко веднъж в годината, с цел да следите дали всички стойности са в норма. Това важи за всички възрасти.

Мамограф - след 35 навършени години, наложително един път годишно

Изследванията за рак на гърдата и положителното положение на млечните жлези, са от изключителна значимост за всяка жена, навършила 35 години, и/или кърмила, било и то по-рано. Мамографията може да се употребява, както за скрининг при дами без открити симптоми/, по този начин и за диагностика; при съществуване на недоволства, според от задачата на проучването.

Зъболекар - след 25 годишна възраст, един път на 6 месеца

Денталното здраве е не по-малко значимо, а много от нас подценяват това, главно и поради финансов аспект. Проблемът е, че в случай че не отидете в точния момент да се в профил проблем, то евентуално ще стане още по-скъпоструващо лекуване. Добре е да посещавате зъболекаря си един път на 6 месеца, с цел да може да почиства обширно зъбния камък и да ревизира за съществуване на кариеси и парандонтит, които открити навреме, се лекуват елементарно.

Дерматолог - след 25 годишна възраст, един път на 1-2 години

Посещението при кожен лекар е мощно целесъобразно, с цел да следите скалпа на главата си, кожата на лицето, както и останалата кожа по тялото ни. За страдание, рак на кожата е най-често срещаната форма на рак, по тази причина е мощно целесъобразно да посетим кожен лекар контролно. Особено е целесъобразно и за проучване на структурата на скалпа, както и кожата по лицето ни.

Очен обзор - след 30 годишна възраст, един път на всяка година

Здравето на очите ни е от изключителна значимост, а от време на време мъчно осъзнаваме, че зрението ни е допустимо да се е влошило. Като превантивна мярка е добре да посещаваме постоянно офтолмолог, с цел да се следи евентуална потребност от очила, промяна, медикаменти. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР