В опит да спрат разпространението новия вариант на коронавируса редица

...
В опит да спрат разпространението новия вариант на коронавируса редица
Коментари Харесай

Омикрон: къде са новите случаи и какви ограничения налагат страните |

В опит да спрат разпространяването новия вид на ковид редица страни по света ограничиха придвижването и полетите от и до Южна Африка, като се подхващат и други противоепидемични ограничения.

Въпреки ограниченията Омикрон към този момент е публикуван на множеството континенти от Нидерландия до Хонконг и Австралия, заяви БНР.

В Европа новият вид е регистриран в Германия, Чехия, Италия и Англия. В Нидерландия 61 пасажера дадоха позитивен резултат за COVID след идване от Южна Африка, 13 от тях инфектирани с новия, по-заразен вид на ковид Омикрон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българското външно министерство предложи отбягване на пътуванията до южноафриканския район поради Омикрон - новия вид на ковид, разгласен за стеснителен от Световната здравна организация.

Израел разгласи, че затваря границите си за всички чужденци и вкарва още веднъж потреблението на технология за следене на телефоните, с цел да ограничи разпространяването на новия вид на ковид Омикрон. Израелците ще би трябвало да показват негативен PCR тест на влизане в страната, имунизираните срещу COVID се карантинират за три дни, останалите за 7.

Няколко страни оповестиха, че лимитират пътуванията до Южна Африка, където първо беше засечен Омикрон. Сред тях е и Катар - основен център за интернационалните полети. Ограничения постановат и Съединените щати, Англия, Саудитска Арабия, Кувейт и Нидерландия.

За да ограничи разпространяването на новия вид, Швейцария разгласи, че ще наложи условия за карантиниране на пасажерите, идващи от Англия, Чехия, Нидерландия, Египет и Малави, където бяха регистрирани случаи на новия коронавариант.

В петък Швейцария забрани директните полети от Южна Африка и прилежащи райони поради установяването на мощно заразния " Омикрон ". Бяха наложени и ограничавания за пътуващите от страни като Хонконг, Израел и Белгия. Влизането от тези страни ще бъде допустимо единствено за швейцарски жители, както и за хората, които имат позволение за престояване в Швейцария или региона на Шенген.

Случаи на разновидността Омикрон бяха регистрирани и в съседите на Швейцария Италия и Германия. Засега обаче страната не постанова ограничавания за пътешестване по отношение на страните, с които граничи.

Бързото затваряне на граници по света провокира безпорядък по летищата - в Йоханесбург на интернационалното летище се стекоха голям брой хора в обезверен опит да заловен последните полети преди възбраните да влязат в действие.

Учените се пробват трескаво да открият какви са качествата на променения ковид - първичните данни демонстрират, че се популяризира доста по-бързо и е по-устойчив на познатите досега лекувания , включително и на имунизациите.

Омикрон провокира и геополитическо напрежение. Държавният департамент на Съединените щати приветства Южна Африка, че незабавно алармира светът за новия вид и по този начин загатна за методът, по който Китай реагира, когато коронавирусът се появи за първи път.

Южна Африка от своя страна се оплака, че е наказвана с драконови ограничения поради това, че е разкрила Омикрон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР