В опит да съберат повече приходи в хазната, данъчни инспектори

...
В опит да съберат повече приходи в хазната, данъчни инспектори
Коментари Харесай

Пет от седем търговци на Илиянци са нарушители

В опит да съберат повече доходи в хазната, данъчни инспектори потеглиха на инспекции по комерсиалните обекти. Пет от седем тествани търговци в столичния стоков базар " Илиянци " се оказаха извършители след инспекцията на Националната организация за приходите. 
В началото на акцията чиновниците от звеното за фискален надзор са ревизирали комерсиалните обекти дали прецизно регистрират приходите и издават касови бележки. Данъчните инспектори са създали контролни покупки по способа " скришен клиент ". Три от откритите нарушавания са точно неиздаване на фискален бон, а други две - разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.
" Предвиждаме инспекциите да продължат в цялата страна. Целта е насърчаването на доброволното съблюдаване на данъчните условия от страна на търговците. Това е и метод да предпазим жителите от неточните лица. Издаването и приемането на касов бон е обвързване на двете страни в една договорка ", споделя шефът на фискалния надзор в Национална агенция за приходите Емил Беков.
От организацията припомнят, че право и обвързване на потребителите е да потърсят своя касов бон, който удостоверява заплащането им в брой или по банков път. Потребителите могат да ревизират фискалния си бон и дали той е получен в сървърите на Национална агенция за приходите, като употребяват мобилното приложение на приходната организация - NRA Mobile, налично за Android(link is external) и IOS(link is external) устройства. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР