В операционни зали от световна класа вече оперират и екипите

...
В операционни зали от световна класа вече оперират и екипите
Коментари Харесай

Лекари от ВМА вече оперират в нови 5 операционни зали от световна класа

В операционни зали от международна класа към този момент оперират и екипите на още четири клиники на Военномедицинска академия (ВМА), оповестяват от лечебното заведение.

Ремонтът траял няколко месеца, а новите условия са в унисон с концепцията на управлението за превръщането й във високотехнологична болница.

Пилотният план започва през 2019 година , когато бяха напълно реновирани операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. През месец май 2020 година приключи реновирането на четирите зали на Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и рехабилитация.

Сега, в ултрамодерни операционни зали ще работят и хирурзите от Клиника по обща и онкологична гинекология, Клиника по неврохирургия , Клиника " Първа коремна хирургия " и Клиника " Врора коремна хирургия ".

Паралелно с това, тече ремонт и на последните зали, с което ще завърши и цялостото обновяване на Операционния блок на ВМА.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на процедура нямат период на валидност. Изградени по този метод, те са извънредно лесни освен за поддръжка, само че и за проверка - панелът се смъква за няколко минути и се слага за същото време, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова инсталация в границите на няколко часа.

Подменени напълно са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР