В оперативен порядък за по-малко от 3 часа общинските съветниците

...
В оперативен порядък за по-малко от 3 часа общинските съветниците
Коментари Харесай

Общинските съветници заработиха 130 лв. за час

В действен порядък за по-малко от 3 часа общинските съветниците заработиха половината от полагащите им се пари за месеца. Ставката им излиза над 130 лв. на час, а можеше и да е двойна, в случай че бяха си насрочили нова сесия на 23 май. 

Вчера старейшините гласоподаваха небрежно и съвсем без спор 31 точки от дневния ред и отделиха време да поспорят само по изключителната - за удължаването на концесията на стадион " Христо Ботев ". 

Повечето гласувания бяха за средства от бюджета, ориентирани към обществените действия и образованието. Без засечки мина предлагането на ЕГ " Пловдив " да бъдат отпуснати нови 138 385 лв. за ремонта на постройката. Причината за набъбването на в началото заложената сума е открит теч на покрива.

18 000 лв. бяха гласувани за подпомагането на дуални паралелки в държавни и общински професионални гимназии.

Във връзка с изменението на бюджета на община Пловдив за 2018 година бяха отпуснати пари и за още няколко образователни заведения. Гласувани бяха 60 000 лв. за настоящ ремонт на ОУ " Душо Хаджидеков ", 90 000 лв. за ремонт на спортна площадка на СУ " Св. Патриарх Евтимий " и 156 040 лв. за ремонт на ОУ " Княз Александър I " и ХГ " Св. св. Кирил и Методий ". 

При смяната на параметрите на бюджета за 2018 година диспути провокира единствено  отпущането на 600 000 лв. за създаване на краткотраен паркинг до многофункционална спортна зала " Пловдив ". Дани Каназирева от " Съюз за Пловдив " изиска повече информация по тематиката - за какво коства толкоз, каква е концепцията. Тя разясни, че по принцип не са срещу предлагането. Зам.-кметът Стефан Стоянов изясни, че залата се употребява за доста прояви и има потребност от спомагателни места за паркинг. 

По същата точка имаше и оферти от Нина Гьошева и Стефан Послийски от МК " Коалиция за Славчо Атанасов - Патриотичен фронт - НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация ". Гьошева предложи 360 000 лв. да се провиснал за създаване на детски площадки, а 35 000 лв. за ремонт на читалище " Христо Ботев " в регион " Южен ". Послийски изиска по още 16 000 лв. за културни прояви в шестте пловдивски региона. Техните оферти не получиха поддръжка от съветниците. 

Съветниците гласоподаваха позволение на шефа на " ДКЦ V  - Пловдив " ЕООД за закупуване със лични средства на разсрочено заплащане на нова здравна инсталация за 55 000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР