В окупирания от руснаците Крим има нарастващ недостиг на лекарства.

...
В окупирания от руснаците Крим има нарастващ недостиг на лекарства.
Коментари Харесай

Лекарствата в окупирания от руснаците Крим свършват

В окупирания от руснаците Крим има възходящ дефицит на медикаменти. Достъпът на цивилното население до медикаменти беше стеснен от окупационната " администрация " по напътствие на Кремъл.

Това оповестява украинският Център за национална опозиция. Отбелязва се, че запасите от медикаменти, употребявани за даване на първична здравна помощ, са непокътнати за съветските окупационни сили.

" Освен това, заради непрекъснатия приток на ранени окупатори, няма кревати в цивилните лечебни заведения. Руските войски не разполагат с спомагателни лечебни заведения, а употребяват съществуващата гражданска инфраструктура. Преди това окупаторите към този момент бяха заели всички кревати в цивилните лечебни заведения във краткотрайно окупираните територии на Херсонска област. И в този момент, като се има поради забележителната интензивност на Силите за защита в запорожкото и таврическото направление, те от ден на ден би трябвало да транспортират ранените по-дълбоко на територията на краткотрайно окупирания Крим ", се споделя в известието, представено от Новини.бг.

Освен това окупаторите принуждават мирното население да подарява кръв за съветските нашественици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР