В Окръжния съд в Шумен продължава делото срещу машинистите Радослав

...
В Окръжния съд в Шумен продължава делото срещу машинистите Радослав
Коментари Харесай

Николай Николов даде показания по делото за взрива на цистерните в Хитрино

В Окръжния съд в Шумен продължава делото против машинистите Радослав Петков и Димитър Михнев, упрекнати за гърмежа на цистерните в Хитрино преди година. Показания за обезопасяването на цистерните след инцидента и евакуацията на хората от Хитрино даде основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Пред публицисти той заяви, че по време на избавителната интервенция е имало риск и от още детонации, тъй като и други цистерни са изпускали газ:

„ Мисля, че има експертиза в тази тенденция. Първоначалният гърмеж е бил  тъкмо от една къща, в която е имало печка на твърдо гориво. Евакуацията беше тъкмо поради по тази причина, тъй като продължаваше да изтича газ и беше доста огромна заплахата от втори гърмеж. Този втори гърмеж, в случай че беше зародил, при обстановка, в която всички от 50 до 100 индивида бяха струпани към жп цистерните, щеше да е съдбовен. Във всичките тези 11 дни обстановката беше рискова.

Началникът на координационния център Тошко Бързилов също свидетелства за избавителната интервенция. Заседанието продължава с разпит на чиновници от гара Хитрино, като се чака показания да даде и Бисер Минчев, основен инспектор на националната компания " Железопътна инфраструктура ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР