В Окръжния съд в Кюстендил е насрочено дело на 8

...
В Окръжния съд в Кюстендил е насрочено дело на 8
Коментари Харесай

Насрочиха дело за екстрадиция в Гърция на кандидат за кмет на Дупница

В Окръжния съд в Кюстендил е планувано дело на 8 ноември за изгонване в Гърция на Методи Захаринов, който има 6-годишна влезнала в действие присъда от 2014 година от магистратурата в Солун за владеене на подправени банкноти в евро.

Захаринов беше претендент за кмет на Дупница, повдигнат от предприемчив комитет, ръководен от брачната половинка му Елена, и е постигнал трети резултат на локалния избор - 1 697 гласа, или 9,69%.

Захаринов беше арестуван в разгара на предизборната акция на връщане от среща с гласоподаватели в близкото с. Самораново. Беше му наложена в началото непрекъсната мярка за задържане, а апелативният съд я промени на парична гаранция от 2500 лв.. Вероятно е направил добра акция, откакто резултатът му в конкуренцията за кмет на Община Дупница е добър, разясняват деятели.

Междувременно ОП-Кюстендил е внесла искане за насрочване на дело по предаването му на гръцките управляващи, с цел да излежи присъдата си там.

За Захаринов, който работи като контрольор в районната противопожарна работа в Дупница, има издадена европейска заповед за задържане още от май 2018 година. И до момента не е ясно за какво той не е бил открит и арестуван в осъществяване на тази заповед и по какъв начин е държан на работа на работа в пожарната, която е звено на Министерство на вътрешните работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР