В Окръжна прокуратура–Търговище се проведе работно съвещание с представители на

...
В Окръжна прокуратура–Търговище се проведе работно съвещание с представители на
Коментари Харесай

В Окръжна прокуратура–Търговище се проведе работно съвещание с участието на представители на МВР и местните власти

В Окръжна прокуратура–Търговище се организира работно заседание с представители на Министерство на вътрешните работи и локалните управляващи по въпроси, свързани с битовата престъпност, пътната сигурност, разпространяването и използването на наркотични субстанции.

Домакин на срещата беше заместник-окръжният прокурор Драгомир Сяров.

Прокурор Сяров акцентира, че противодействието на престъпността има два съществени аспекта – предварителната защита и основаването на условия да не се позволяват закононарушения, както и своевременното ангажиране на наказателната отговорност и налагане на обективни санкции. Той изрази готовността на прокуратурата за безапелационни дейности и в двете насоки, като акцентира на задължителност на взаимоотношението сред институциите, добра връзка и бързи взаимни дейности по главните проблеми.

Обсъдени бяха трендовете в настоящата криминогенна конюнктура в област Търговище, като особено внимание беше обърнато на използването и разпространяването на наркотични субстанции. Противодействието на закононарушенията, свързани с наркотичните субстанции, остават приоритет в работата на всички институции в района. Под въздействието на неразрешени вещества се правят разнообразни типове незаконни действия – срещу личността, срещу собствеността и не на последно място – ръководство на МПС след използването им.

Изразено беше общо удовлетворение от отличното равнище на връзка и тясното съдействие сред институциите в региона. Това от своя страна способства за поредно осъществяване на общите цели и цели, измежду които преди всичко противодействието на престъпността и гарантирането на сигурността на жителите.

В работното заседание взеха присъединяване административният началник на Районната прокуратура Мила Стайкова, регионалният шеф на Търговище, кметовете на общини, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града, началниците на районните полицейски ръководства, представители на Общинския съвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР