В Окръжен съд в Бургас започна делото за гледане на

...
В Окръжен съд в Бургас започна делото за гледане на
Коментари Харесай

Прокурор постави под въпрос каква е действителната възраст на прегазилия полицаите Омар

В Окръжен съд в Бургас стартира делото за гледане на мярката на 15-годишния Омар Мохамед Али Аднан, който е упрекнат, че е карал рейса с 47 мигранти, умъртвил двамата бургаски служители на реда.

Заради огромния публичен интерес делото се гледа при открити врата. В правосъдната зала, благодарение на преводач, Омар уточни, че е роден на 21 март 2007 в гр. Кобан, Сирия. Той съобщи, че е необразован, не е учил въобще, а фамилията му е в Турция. В България е обитавал в бежански център в Харманли.

Прокурорът Димитър Узунов уточни, че ще се пледира за най-тежка мярка, тъй като се касае за тежко съзнателно закононарушение, за което законът планува отнемане от независимост от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

Събраните досега доказателствата водят до обосновано съмнение, че точно Омар Аднан е причинител на закононарушението. Това се поддържа от свидетелски показания. Омар твърди, че се е опитал да спре рейса, само че доказателствата сочат тъкмо противоположното, че директно преди конфликта е усилил скоростта.

„ Омар е показал забележителна, незаконна непримиримост. Той няма никакви задръжки да отнеме човешки живот, в това число на полицейски чиновници. Начинът на осъществяване на закононарушението е очевиден удар против държавността на Република България ", съобщи Узунов.

Прокурорът сложи и въпроса каква е действителната възраст на обвиненото лице, защото законът планува от 6 до 10 години затвор, в случай че той е малолетен. Прокуратурата изиска съдът да наложи мярка " задържане под стража ".

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР