В около 50% от ресторантите във Варна все още има

...
В около 50% от ресторантите във Варна все още има
Коментари Харесай

50% от ресторантите във Варна са свободни за Нова година

В към 50% от заведенията за хранене във Варна към момента има свободни куверти за Нова година. Това заяви ръководителят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите в морската столица Павлин Косев.

По думите му цените на кувертите спрямо предходната година не са се нараснали. Те варират сред 90 и 140 лева, включващи празнично меню и стратегия. От 150 лева стартират кувертите в хотелите край града, които оферират пакет с нощувка и брънч, като цената може да се усили според от звездите на хотела, дали оферират СПА услуги и други

Според Косев по-голямата част от кувертите ще бъдат продадени, само че с всяка година става все по-трудно поради възходящата конкуренция.

" В последните 2-3 години със страхотни темпове се усилва конкуренцията на Нова година. Освен хотели и заведения за хранене, новогодишната нощ се чества във всевъзможни типове други заведения и обекти като лоби питейни заведения, кафенета, бистра, снек питейни заведения и пицарии. В последните години към този момент за многообразие доста от хората избират наемане на вили, къщи за посетители и зали. В някои хотели има процедура за наемане на конферентни зали от фамилии да вършат прием ", съобщи Косев.

По отношение на туристите за Нова година във Варна, ръководителят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите разяснява, че има записани гърци, турци и румънци, само че са относително малко, тъй че браншът ще разчита на българите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР