В Одеса - най-малко 20 души са загинали при два

...
В Одеса - най-малко 20 души са загинали при два
Коментари Харесай

Бруно Бекман за БНТ от първо лице: Най-малко 20 загинали при удари в Одеса

В Одеса - минимум 20 души са починали при два поредни съветски удара през днешния ден. Първоначално са убити двама души.

На помощ идват десетки хора и в този миг мястото е изумено от втора ракета.

Сред спасителите и медиците има убити, доста от тях са от Държавата работа за изключителни обстановки.

Ранените са десетки, заяви ръководителят на Одеската военна администрация.

На мястото на ударите в Одеса през днешния ден беше белгийският публицист Бруно Бекман.

Както виждате зад мен, на към 15 метра, са част от телата на убитите. Досега е доказана гибелта на 14 души след нахлуване против този парк за отдих в 11:33 часа, последвано от втори ракетен удар 15 минути по-късно. Видях вредите, нанесени върху коли и къщи в радиус от километър отсам, което демонстрира огромния мащаб на провалите и мощта на удара. Сцената, на която се натъкнах, е покъртителна - доста хора се стичат насам, с другари и родственици в търсене на вести. Една жена разпозна измежду телата собствен непосредствен. В момента тя получава здравна помощ, защото е в потрес. Това е следващо нахлуване против цивилни обекти тук в Украйна от началото на войната.



Снимка: Българска телеграфна агенция

" Ние сме от Мариупол, тук е домът на наш съученик, домът пострада, майка му почина. Сега ще му оказваме помощ. За нас това е доста позната картина, това, което беше в Мариупол, не дай Боже да се случи. Нас бедите ни преследват. Успяхме да излезем, там разстреляха колона хора, на нас ни провървя. Покажете на целия свят какво се случва.Мариупол го сринаха със земята, 85-90 % са унищожени. Бомбардираха театъра, а там имаше надпис Деца, имаше дами и старци, нямаше военни.Можете и в този момент да го намерите в интернет, знаете ли го Невзоров, руснаците пратили бригада хора от Питер в театъра, те му писали, че е невероятно да се работи поради мирзмата на трупове и излели бетон ".

" Бяхме у дома. Избухнаха два мощни гърмежа, съдейки по всичко бяха ракети, тъй като домът ни беше засипан, прозорецът избит. Промеждутъкът сред двата гърмежа беше 15-20 минути.Започнаха да звънят, интересуваха се живи ли сме или сме починали. Много е тъпо, дори не е тъпо, а безчовечие от страна на Русия, тероризъм от висша степен. Не можем да го осъзнаем, не сме мислели, че може да се случи това опълчване, което не може в никакъв случай да бъде простено ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР