Една от най-смъртоносните руски атаки в последните месеци удари Украйна.

...
Една от най-смъртоносните руски атаки в последните месеци удари Украйна.
Коментари Харесай

Всичко стана за миг - Бруно Бекман от Константиновка след смъртоносната ракетна атака

Една от най-смъртоносните съветски офанзиви в последните месеци удари Украйна. 16 души бяха убити, а 34 - ранени при съветски удар против пазар в източния град Константиновка.

Атаката идва, откакто на изненадващо посещаване в Киев дойде държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен. Очаква се той да разгласи нов пакет от помощ за Украйна на стойност над 1 милиард $.

Журналистът Бруно Бекман, който предава за " По света и у нас " от началото на войната, дойде в Констиновка безусловно часове след съветските удари.

Бруно Бекман: Зад мен виждате опустошението след бомбената офанзива против пазара в Константиновка. Ударена е централната алея на пазара. Тук има стотици хора, някои от тях се молят, други поставят цветя, само че нито един от тях не приказва.



Министърът на информацията на Донецка област - Татяна Игнатченко удостовери, че 16 души са починали, а 34 са ранени.

" Загиналите са 16 души, 34 души са ранени. За страдание, броят може да пораства. За починало дете не мога да потвърдя. Тук на място са представители на Държавната служби за изключителни обстановки, представители на полицията. В такава обстановка няма по какъв начин да не пострадат цивилни жители. "



За офанзивата заяви и украинският президент Володимир Зеленски

" Още един терористичен акт беше осъществен в Донбас, в град Константиновка. Ударени бяха пазар, магазини и аптека. Всички, които са били на това място и познават града знаят, че това е цивилна инфраструктура и там няма военна база наоколо. "



Продължава работата по събиране на останките от ракетите продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР