В очакване на новини около здравословното състояние на премиера Борис

...
В очакване на новини около здравословното състояние на премиера Борис
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса във Великобритания надхвърлиха 5000, тествани са 208 837 души

В очакване на вести към здравословното положение на премиера Борис Джонсън, който нощес постъпи в болница с неотшумяващи към този момент 10 дни признаци на ковид, британците научиха, че жертвите за последното денонощие са 439. Така общият брой смъртни случаи в страната става 5373.

Към 11 часа българско време през днешния ден са тествани 208 837 души, от които позитивните са 51 608, заяви здравното министерство. Данните за през вчерашния ден бяха са 47 806 случая на Covid-19.

Кметът на Лондон Садик Хан удостовери, че 10 от жертвите са чиновници в публичния превоз. В същото време управляващите не престават да изпитват компликации в убеждаването на хората да стоят по домовете си на хубавото време над Британските острови.

Затварянето на парковете и останалите открити площи в градовете ще бъдат последна и последна мярка в границите на карантината, съобщи министърът на жилищната политика, локалните общности и локалното самоуправление Робърт Дженрик.

В неделя министърът на опазването на здравето Мат Ханкок предизвести, че пикниците и слънчевите бани не се броят за физическа интензивност и са в нарушаване на наредбите на държавното управление. Брокуел парк в лондонския квартал Ламбет даже през вчерашния ден затвори за гости, откакто бе наводнен от хора в събота.

Погледите в този момент са ориентирани към Даунинг стрийт за вести за Борис Джонсън, който след 10-дневна самоизолация влезе в болничното заведение „ Сейнт Томас “. Днес представител на премиера заяви, че той ще остане краткотрайно в болничното заведение и е в положително въодушевление.

Въпреки че от канцеларията на премиера настояват, че той продължава да ръководи държавните каузи, мнозина към този момент показват подозрение, че ще може да прави това от болничното легло. Утрешната постоянна среща на кабинета към този момент бе анулирана.

Продължават само всекидневните срещи на членове на кабинета, които са в екипа за битката с ковид. Днес тази среща бе ръководено от външния министър Доминик Рааб, който ще размени премиера на поста, в случай че това се наложи. При неналичието на вицепримиер тази чест се поставя точно на министъра на външните работи.

От Дуаунинг стрийт в това време опровергаха като „ дезинформация “ известие в съветска медия, че Джонсън е на респиратор.

Пикът на пандемията се чака в края на седмицата, когато е Великден, само че първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд към този момент изрази мнение, че карантината би трябвало да продължи и след великденските празници.

24 милиона британци са следили нощес изключителното послание на кралицата към нацията, в което тя прикани за самодисциплина и неотстъпчивост в битката с пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР