В общоевропейска кампания коалицията Open Wing Alliance призовава веригата за

...
В общоевропейска кампания коалицията Open Wing Alliance призовава веригата за
Коментари Харесай

Протести в Европа: Subway избягва отговорностите си за хуманно отношение към животните


В общоевропейска акция обединението Open Wing Alliance приканва веригата за бързо хранене Subway да увеличи стандартите си за хуманно отношение за пилета-бройлери. Днес сутринта (4 декември) обединението стартира петиция и онлайн акция в митинг против статуквото. 

20 организации за отбрана на животните от 14 разнообразни страни, в това число съдружие КАЖИ в България, насочат рецензия, че колосът за сандвичи отхвърля да предприеме постижими промени, които могат да понижат страданието на милиони животни. По света има над 42 000 ресторанта, асоциирани със Subway, от които 42 у нас.

“Subway настояват, че високите етични стандарти, устойчивостта и обществената отговорност са значими за бизнеса им. Въпреки това, наподобява действителността е тъкмо противоположното: бройлерите, които се озовават в сандвичите и салатите на Subway, живеят и умират в ужасяващи условия. ”, споделя Светослав Чекелев от съдружие КАЖИ.

Пренебрегването на условията за по-високи стандарти в хуманното отношение към бройлерите се отразява директно и на използването на антибиотици, респективно и на крайния артикул, употребяван от индивида. 

Значителни здравословни проблеми на птиците заради неестествено бърз напредък, теснотия, висока плътност на развъждане и неефективни способи за замайване преди кръвопролитие са част от всекидневието в промишлеността за пилета-бройлери. За да понижат най-лошите проблеми, към 30 организации за животните са се обединили и са описали нови минимални стандарти за тази промишленост под формата на така наречен European Chicken Commitment. Около 200 компании от Съединени американски щати и Европа към този момент са поели ангажимент да изпълнят условията.

Subway заобикалят съответни изказвания по отношение на декларацията European Chicken Commitment през последните две години, макар че компанията към този момент се е съгласила да имплементира по-високи стандарти за хуманно отношение за бройлери в Съединени американски щати и Канада. Чекелев споделя още:

“Още с признатата на 25 октомври 2018 година от Европейския парламент Резолюция, включваща императивни рекомендации за неотложни дейности по благосъстоянието на бройлерите, стана ясно, че минималните стандарти за развъждането им не са задоволителни с цел да предотвратят болката и страданието на тези животни. Подписването на European Chicken Commitment от компании като Subway е една дребна крачка за понижаване на страданието на милиардите бройлери, скрити от очите на обществото. ”

Изискванията на European Chicken Commitment включват критерии, касаещи пространство, климата в халетата, устройството им, осветлението и зашеметяването преди кръвопролитие. Ангажиментът също включва неизползване на породи и хибриди пилета, които не могат да вървят в края на цикъла на угояване заради неестествено бързия им напредък и прекомерно високото тегло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР