В общините се краде много и нагло. Това заявил зам.-главният

...
В общините се краде много и нагло. Това заявил зам.-главният
Коментари Харесай

Кой изпрати Спецпрокуратурата в Божурище, 120 дни след публикация на Фрог нюз?

В общините се краде доста и безочливо. Това декларирал зам.-главният прокурор Иван Гешев след следващата шумна акция – този път в Божурище. Гешев несъмнено се усеща като Колумб, че е направил такова изобретение, само че у останалите българи възклицанието му буди единствено състрадание.
Ето няколко аргумента в тази посока.

На 21 януари 2019 година във Фрог нюз е поместен материал със заглавие: Кметът на Божурище продава скрито общинска земя за 1.68 лева кв. метър. Публикувано е и изявление с ръководителя на Общинския съвет Георги Димитров, който ясно декларира, че от сходна договорка общината губи милиони. Димитров споделя още, че кметът Георги Димов дискредитира ГЕРБ, като неин кадър.Освен това става известно, че всички институции са сезирани за ставащото на няколко километра от София.

120 дни по-късно прокурор Гешев, истински военачалник, управлява интервенция, в партньорство с КПКОНПИ и някои медии.

За далаверите в Божурище бе съобщила и Нова телевизия на 22 април т.г., само че обвиняването по този начин и не откри за належащо до момента да обърне внимание на изнесените обстоятелства.

И внезапно се бие тупана, а Гешев още веднъж е пред микрофоните и камерите.
Което демонстрира, истината и в този случай е доста по-различна от формалната версия. И знаете ли за какво? Защото никой кмет не гепи без да пита. Винаги има няКой различен, Който командва какво да се продава и на кого. Към парцелите в Божурище няКой от дълго време има ползи. Прокарват ги двама негови приятели – спортяга и някогашен следовател. Интригата обаче се заплита от обстоятелството, че кметът е от ГЕРБ. Удряйки него Специализираната прокуратура и КПКОНПИ удрят ръководещата партия. Затова е разумно да се запитаме: Кой изпрати Гешев в Божурище? Отговорът ще разкрие каква война се води в задкулисието и на чия страна е Спецпрокуратурата. Щото тук е по този начин.

Две думи и за медиите. За следващ път бе демонстрирана цялостна импотентност. Така и никой не зададе въпрос на Иван Гешев за разкритията отпреди три седмици, че дамата, с която живее на брачен начала, е обвързвана по разнообразни способи с основния очевидец против кметиците на „ Младост “ по делото „ Иванчева “. Гешев настойчиво отхвърля да разяснява обстоятелствата, които сочат за очевиден спор на ползи, само че и никой не го пита. Само няколко издания се осмелиха да разгласяват разкритията и това надали ще им се размине. Въобще обикновено ли е въпросът " Гешев " да тъне в мъгла, подозрения и съмнения, а той да приказва какъв брой корумпирани били други.

Същата е обстановката и с шефа и зам.-шефа на КПКОНПИ, които станаха герои в свадите „ Апартаментгейт “ с прословутите им недекларирани тераси и застроявания.

Как да повярваме, че тези хора са по-почтени и чисти от кмета на Божурище? Или те са от лигата на недосегаемите, а кметовете на по-малки общини са „ бушоните “ за докладите пред Брюксел?

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР