В община Плевен се увеличават двойно средствата, които се отпускат

...
В община Плевен се увеличават двойно средствата, които се отпускат
Коментари Харесай

В община Плевен увеличават двойно средствата за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми

В община Плевен се усилват двойно средствата, които се отпускат за подкрепяне на лица с репродуктивни проблеми, като съответната сума става от 500 на 1000 лева за лице. За решението, признато от Общинския съвет осведоми на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен ръководителят на локалния парламент доцент доктор Иван Малкодански.

„ Увеличаваме средствата от 500 на 1000 лева, които също са незадоволителни, само че са стъпка в вярната посока. Надявам се с течение на времето тази суми да се усилва. Средствата се дават за осъществяване на нужните проучвания, предшестващи инвитро процедурите “, разяснява доцент доктор Малкодански.

С решение на локалния парламент бе определен състав на комисия за систематизиране на средствата за подкрепяне решаването на репродуктивни проблеми на жители в общината, ръководител на комисията е доцент доктор Бисер Борисов. Съгласно настоящите сега правила, претендентите за финансово подкрепяне би трябвало да дават отговор на няколко съществени критерия: Да са български жители с непрекъснат и сегашен адрес на територията на община Плевен и за интервал не по-малко от една година от датата на кандидатстване; Да нямат родствена връзка по права линия и до четвърта степен по съребрена линия; Да не са сложени под запрещение; Наличие на репродуктивен проблем. Въз основа на решение на комисията, кметът на Общината, в 7-дневен период от приемането на протокола от съвещанието, издава уверение за финансово подкрепяне на заявителя. Той от своя срана показва издаденото уверение в посочено в него лечебно заведение. Правото за финансово подкрепяне се погасява, в случай че след приключване на едномесечен период от издаване на удостоверението, същото не е потърсено и заявителят може да кандидатства още веднъж за финансиране по реда на настоящите правила.

Община Плевен подкрепя финансово жители с репродуктивни проблеми повече от 10 години. Средствата за това се възнамеряват годишно с общинския бюджет, като плануванаъа сума за 2024 година е в размер на 39000 лева и при нужда може да бъде увеличена. Справка в годините обратно демонстрира, че приблизително сред 50 и 55 лица с репродуктивни проблеми аплайват годишно за такава финансова поддръжка. Заявителите подават документи в Центъра за административно обслужване на жители в Плевен, който се намира на адрес: пл. „ Възраждане “ №4.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР