В община Горна Оряховица все още остава частично бедствено положение.

...
В община Горна Оряховица все още остава частично бедствено положение.
Коментари Харесай

До края на деня се очаква да възстановят електроподаването навсякъде в община Горна Оряховица

В община Горна Оряховица към момента остава отчасти бедствено състояние. Кметът насочи апел към компаниите в района и всички, които разполагат със профилирани коли и техника се включиха в разчистването на пътищата.

Кметът на Горна Оряховица Николай Рашков сподели пред Българска национална телевизия, че чака до края на деня да бъдат отстранени всички повреди и да бъде анулирано бедственото състояние.

" Към сегашния миг към момента има бедстващи семейства в някои от обитаемоте места. Вчера беше осъществено подаване на напрежение към трафопостовете, само че има ужасно доста накъсани проводници на ниско напрежение и през днешния ден продължава работа по отстраняването им. Имам увещание, че до края на работния ден към този момент всяко едно домакинство ще има електрозахранване ".

По думите на Рашков това е разследване на дългогодишното безхаберие по отношение на поддържането на електропреносната мрежа. " Големите далекопроводи са изгнили и при най-малкия влажен сняг стартират да се чупят като солети ", разяснява той.

Във всички 7 села, които през вчерашния ден са били на мрачно, към този момент има подаване на ток, само че на обособени улици към момента няма зареждане поради проблеми по вътрешнопреносната мрежа, разясни кметът. Днес ще се работи за отстраняването им.

Николай Рашков благодари на всички, които са се отзовали за почистването на снега и падналите дървета в Горна Оряховица. Призивът му е хората да не престават да подават сигнали на посочените телефони, с цел да може екипите да отидат на място.

Вижте още в директното включване на Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР