В община Димитровград за 10 годишното членство на страната ни

...
В община Димитровград за 10 годишното членство на страната ни
Коментари Харесай

В Димитровград са усвоени над 70 млн. лева от еврофондове

В община Димитровград за 10 годишното участие на страната ни в Европейски Съюз посредством предприсъединителни и европейски фондове са усвоени над 70 млн. лв.. Тези средства са вложени в разнообразни браншове от публичния периметър - инфраструктура, просвета, обществени действия, туризъм и обучение.

Това е уведомил кметът на общината Иво Димов по време на среща-дискусия "Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки ", оповестиха от регионалната администрация в Хасково, която е уредник на форума.

На него регионалният шеф Станислав Дечев е изтъкнал, че община Димитровград е водач по реализацията на европейски планове. Най-важното за Димитровград е, че тук се работи с мисъл за благоустрояването, за нуждата от възстановяване на градската среда, за опазване на културното и архитектурно завещание, е подчертал той.

Проектите не се вършат самоцелно. Ние дефинираме потребностите си от развиване на града и на тази база аплайваме за асимилиране на европейски средства. Реализираме нашите проекти освен с европейски пари, а и със средства от личния ни общински бюджет и от стратегии с национално финансиране, е обяснил кметът Иво Димов.

Присъстващите на полемиката са поискали повече информация за бъдещото ни председателството, за ролята на България в Европейски Съюз, за бъдещето на Европарламента след излизането на Англия от съюза, само че най-много за измененията, които предстоят в града им.

Съпътстваща демонстрация е била подредената в залата тематична галерия "Членството в Европейския съюз-осезаемо за всеки ". На нея са били показани 8 от десетките планове, осъществени в Димитровград с европейско финансиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР