В обществото се появиха нови жертви на инвестиционния посредник Глобал

...
В обществото се появиха нови жертви на инвестиционния посредник Глобал
Коментари Харесай

Пазете се! Тази фирма прави едни от най-големите измами в страната

В обществото се появиха нови жертви на капиталовия медиатор " Глобал Маркетс ", демонстрира следствие на " Господари на ефира ". Припомняме, че чиновници на скандалната компания се забъркаха в огромен скандал, откакто пращаха към съответни групи хора електронните известия и есемеси, всяващи суматоха и нерешителност в банките. Фирмата непрекъснато сменяше имената си и търсеше нови жертви, които да бъдат излъгани.

Първи беше арестуван един от компютърните експерти от " Глобал Маркетс ", който показал останалите четирима. Адвокат Наталия Кумпикова е квестор в Комисията по финансов контрол. Тя описа нови детайлности за долната скица. " Дружеството в този момент се споделя " Интерактив къмпани " ЕООД. То е с лишен лиценз за осъществяване на активност като капиталов медиатор и има неуредени връзки със своите клиенти, за това аз съм назначена за квестор на това сдружение, с цел да оказа помощ на клиентите на сдружението да бъдат уредени техните връзки и в случай че имат да получават парични средства, да получат своите пари ", съобщи пред кореспондент на " Господари на ефира юрист Кумпикова.



Тя разкри, че има такива ощетени хора. " Дължимите суми сега се откриват, като клиентите на сдружението, които са с неуредени връзки, може би са над 100. Сумите не са дребни, като има клиенти от цяла Европа. Зная за тази активност от разнообразни лица, които са алармирали, че са смятали, че са сключили контракт с законен капиталов медиатор, само че се оказва, че не са сключили подобен контракт и на процедура има на разположение данни за машинация. Когато съм имала такива случаи има подадени сигнали до прокуратурата и има формирано досъдебно произвеждане ", уточни юристът.

Схемата е, че в множеството случаи се употребява името на даден капиталов медиатор, който няма връзка с измамите, които се правят. Това са лица, които нямат лиценз за осъществяване на такава активност. Има обществена информация на интернет страницата на КФН, където хората могат да ревизират адреса, на който отиват, дали съответствува са адреса на сдружението и телефоните, тъй като в множеството случаи хората отиват на място където няма адрес на същински капиталов медиатор, а адрес на лица, които правят тази активност ", посъветва Кумпикова.

Тя описа, че сигналите против " Глобал Маркетс " не престават. " Явно активността им продължава като адресите през прочут перио от време се сменят ", приключи юрист Наталия Кумпикова.

Вижте видео ТУК
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР