В образователната система вървим заедно... Всички професии са важни, но

...
В образователната система вървим заедно... Всички професии са важни, но
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Промените в света ще се отразят на образованието

„ В просветителната система вървим дружно... Всички специалности са значими, само че в случай че имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти във всички останали области “. Това сподели пред БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. 
По думите му „ нищо не може да размени присъственото образование, само че всички просветителни системи ще търсят микса с цифровото “.
„ Днешните деца не просто би трябвало да бъдат цифрови ползватели, те ще живеят в епоха в дейно взаимоотношение с машини, логаритми, с изкуствен интелект. Фундаменталните промени в света към нас ще се отразят и върху просветителната система. Днешните деца ще сменят специалности в дейния си следващ живот. Всички специалности ще изискват по-интегрални умения “.
Министър Вълчев добави: „ Около 1-2% от децата не са били ангажирани в просветителния развой през изключителното положение… Основното предизвикателство в този интервал беше с тези, които просто не желаят да се образоват “.
През есента МОН има подготвеност за пускане на образование в електронна среда според от обстановката.
„ Културата на нововъведения се уголемява. Има 600 новаторски учебни заведения. Нови образователни стратегии бяха въведени във всички класове. За първи път имаме приспособени образователни стратегии за учебните заведения в чужбина “.
По-рано министърът написа в страницата на МОН във Фейсбук:
“Образованието е най-важната инвестиция, тъй като всичко – и великото и елементарното, стартира от ученическия чин, от пространството на духа.
И въпреки в друга година като тази чувството на празника носи това обръщение – поради напъните на учителите у нас и във всички български неделни учебни заведения по света. Българският преподавател прояви творчество и присъщите за специалността хуманизъм и взаимност. В новите условия на виртуалното образование това стана видно за всички. Преподавателите се включиха отговорно, бяха изобретателни и смели. Отдадоха се на задачата си – образованието на българските деца. И заслужават нашата благодарност за това!
В актуалните времена на тестване обществото ни разбра, че учителят ще бъде постоянно нужен. Никой и в никакъв случай няма да размени общуването в класната стая. И преподавателите, тези най-ярки почитатели на учението на Светите братя, ще не престават да предават познание посредством слово, да възпитават положителни хора, да откриват нови хоризонти, да провокират мисълта и насърчават фантазиите.
Виждаме тържеството на образованието. Откриваме го в обединените старания на учители и родители.
Благодаря и на учениците, които посрещнаха с интерес и без боязън новите условия в образованието. Затова, че преодоляват дружно с преподавателите и фамилиите си провокациите на сегашното. Поздравявам ги и за благородните жестове на поддръжка към техните учители и към напъните и работата на българските медици. Това е урок по взаимност и доста от Вас, скъпи възпитаници, към този момент взеха един значим изпит - този да бъдат преди всичко човечни!
Благодаря и на родителите! Те навлязоха в просветителния развой, бяха основна част от него и доказахме дружно, че можем да устоим на рецесията само като обединим старания.
В търсене на отговор за новите провокации науката и учените са тези, които разкриват бъдещето пред нас. Благодаря на българските учени и откриватели за приноса им във всяка една сфера на познанието.
Поздравявам създателите на изкуството и културата, деятелите на словото, които дружно с гения и уменията си пазят и развиват духовността и популяризират българското име по света ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР