В областната болница Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново днес

...
В областната болница Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново днес
Коментари Харесай

Откриват хеликоптерната площадка на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

В регионалната болница „ Д-р Стефан Черкезов “ във Велико Търново през днешния ден ще бъде открита хеликоптерната площадка за въздушни коли за спешна помощ. Предвиден е и подготвителен полет с медицински вертолет, оповестява БНР.

Вертолетната площадка във великотърновската болница интензивно е работила до 90-те години на предишния век. Тя беше разширена и реконструирана и приведена към европейския правилник, разясни проектантът на оборудването Антони Търницов.

„ Процедурите, които сме създали за тази площадка, са свързани с отводи на хеликоптера, отвод на мотор, отвод на елементи. Ние сме планували всяка една сериозна обстановка по какъв начин да бъде отреагирана от водачите и от оператора, който ще извършва задачите “, добави той.

Болничната хеликоптерна площадка е с размери 40 на 40 метра, а за кацането на въздушната кола за спешна помощ е планувана зона от 19,5 метра. За площадката Министерството на здравеопазването отпусна 120 хиляди лв..

Припомняме, през последните месеци два пъти е задаван въпрос на министъра на опазването на здравето за хеликоптерната площадка на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “. През февруари тогавашният министър Христо Хинков осведоми, че при липса на непредвидени условия е планувано тя да бъде открита до два месеца. Въпрос за стартирането ѝ в употреба бе насочен и преди дни към служебния здравен министър доктор Галя Кондева. Отговорът му е към този момент явен.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР