В област Видин за последното денонощие има регистрирани 20 нови

...
Коментари Харесай

Ново огнище на коронавирус пламна във Видин

В област Видин за последното денонощие има регистрирани 20 нови случая на инфектирани с ковид, оповестяват от регионална администрация.
От тях 6 са медицински експерти от МБАЛ " Света Петка " - 1 доктор, 4 медицински сестри от Отделението по хирургия и здравна сестра от кардиологията.

Днес бе открито заразяване с COVID-19 и в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи към Фондация " Надежда за нашите деца " във Видин. От изследваните общо 26 лица, 12 са инфектирани с ковид, като 8 са консуматори на услугата и 4 от личния състав в Дома. Най-младият е на 13 години.

Създадена е организация за уединяване на инфектираните с ковид деца и младежи, а позитивните лица от личния състав ще бъдат сложени под домашна карантина. Осигурен е личен състав за обгрижване на потребителите и продължава осъществяването на противоепидемичните ограничения в общественото жилище.

Двама от инфектираните с COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на към този момент инфектирани с ковид. В МБАЛ " Света Петка " през вчерашния ден е умрял мъж, който е първият с открито заразяване с COVID-19 от Дома за остарели хора в село Гара Орешец. Осемдесет и девет годишният пациент е бил приет в болница за лекуване в неврологичното поделение преди към 2 седмици.

До през днешния ден доказаните случаи на инфектирани с ковид в област Видин са 103, като 38 от тях са медицински чиновници, от общо 360 души медицински личен състав МБАЛ " Св.Петка ". Четирима пациенти с позитивни проби за COVID-19, са умряли. Осем лица към този момент са излекувани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР