В област Велико Търново всички 420 избирателни секции са започнали

...
В област Велико Търново всички 420 избирателни секции са започнали
Коментари Харесай

Всички 420 избирателни секции в област Велико Търново започнаха работа в нормална обстановка

В област Велико Търново всички 420 изборни секции са почнали работа в естествена конюнктура , заяви за Българска телеграфна агенция Николай Илиев ръководител на Районната изборна комисия /РИК/.

В три от секциите - две в Горна Оряховица и една във Велико Търново е имало проблеми с устройствата за гласоподаване, само че те са били отстранени и изборният развой продължава, уточни той.

В седмицата сред двата тура на изборите за президент и вицепрезидент е имало голям брой промени на съставите на секционните комисии, неявили се членове е имало и тази заран, само че от РИК са подхванали дейности за попълване на съставите.

Право на глас на втория тур на изборите имат близо 211 хиляди гласоподаватели. В 311 от секционните комисии гласуването е с машинно устройство, от тях в 39 устройствата са по две.

Коронавирус секции има в лечебните заведения във Велико Търново и в Горна Оряховица. За поставените под карантина гласоподаватели са проведени четири преносими секции - във Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени.

На първия тур на президентския избор изборната интензивност в региона беше 37.59 % .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР