В област Велико Търново на балотажа ще се гласува в

...
В област Велико Търново на балотажа ще се гласува в
Коментари Харесай

Избирателите във Велико Търново са намалели с 11 хиляди от последните президентски избори

В област Велико Търново на балотажа ще се гласоподава в 420 секции, съобщи БНР. Право на глас имат близо 211 хиляди гласоподаватели. В изборния регион бяха направени рекордните за страната 20 % смени на изборните сформира.

От последните президентски избори преди пет години гласоподавателите в област Велико Търново в този момент са намалели с 11 000.

Няма смяна в организацията на изборния развой сред първия и втория тур, уточни ръководителят на Районната изборна комисия Николай Илиев:

„ Броят секции е същият, както на първия тур, 420. 311 от тях са с гласоподаване с машинно устройство. В 39 още веднъж ще има по две устройства. В останалите ще бъде гласувано с хартиена бюлетина “.

Covid секции има в регионалната болница във Велико Търново и в общинската в Горна Оряховица. За поставените под карантина гласоподаватели са проведени четири преносими секции - във Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени.

Между двата тура на изборите по предложение на политическите партии РИК размени още 147 членове на секционните комисии, което е нова промяна на близо 5 % от изборните сформира.

„ Там, където промяната е в последния миг, би основало известни усложнения на тези нови членове на секционните изборни комисии, защото те не са минали и образование “, разяснява ръководителят на РИК Николай Илиев.

На първия тур на президентския избор изборната интензивност в региона беше 37,59%.

Избирателите за балотажа във Варна и региона са 402 500. Секционните комисии са 669. Има и мобилни секции за хора с увреждания, както и за карантинирани. 405 000 са хартиените бюлетини, а машините за гласоподаване - 782.

В област Сливен могат да гласоподават 154 582 гласоподаватели в 307 секции. На първия тур интензивността в региона беше 29.65%.

482 са изборните секции в Хасковска област . Правото на глас имат 232 337 гласоподаватели. Доставените машини са 347.

Наши изселници в Турция, завърнали се да гласоподават на първия тур на изборите, остават и за днешния балотаж. Повечето от тях споделят, че ще вземат участие във вота за президент. Турски публицисти показаха подозрение, че измежду изселниците от другата страна на границата ще има още веднъж засилен интерес към изборите, осведоми БНР.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР