В област Смолян и старопланинските проходи снеговалежът продължава 356 машини

...
В област Смолян и старопланинските проходи снеговалежът продължава 356 машини
Коментари Харесай

356 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

В област Смолян и старопланинските проходи снеговалежът продължава

356 машини са обработвали пътищата от републиканската мрежа през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход „ Троянски ". В област Смолян е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала ", както и по път II-37 Батак - Доспат, път III-197 Доспат - Борино - Тешел - Девин, път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките и път III-866 Девин-Михалково. В област Смолян, както и по високите места в Северна централна България не престават преваляванията от сняг.

Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост. За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР