В област Плевен, земеделски производители блокираха и днес възлови точки

...
В област Плевен, земеделски производители блокираха и днес възлови точки
Коментари Харесай

Втори ден протести блокираха важни пътни връзки в област Плевен

В област Плевен, аграрни производители блокираха и през днешния ден основни точки на пътя София – Русе, при с. Горни Дъбник и при кръстовището за Славяново и Пордим, както и на пътя Плевен - Ловеч. Днешният митинг ще продължи три часа.

Точно в 10:00 часа 14 тежки машини блокираха пътя Плевен – Ловеч след с. Брестовец – при разклона за село Бохот.

Районът се охранява от служители на реда като едната пътна лента въпреки всичко беше оставена свободна, с цел да могат да реагират при незабавна потребност коли със специфичен режим на деяние.

Николай Русанов, земеделец, който обработва 10000 декара земя сподели:

„ Зелените условия, които направиха са безусловно неизпълними и оскъпяват продукцията. Образно казано, не разрешават ви нещо, с което не би трябвало да работите, а няма опция. Причината да го вършат са европейските бюрократи и недомислиците, тъй като всяка страна има разнообразни климатични условия.

Правителството ни слуша, каквото им кажат от вън, а българските евродепутати нищо не вършат. Само водят едни полемики по медиите и ни оплюват отвред, че сме милионери и не знам какво. Да милионери сме – с заеми всичките “.

Николай Русанов показа каква е била за него 2023-та година:

„ Абсолютно на загуба отвред. Произвеждаш нещо, което коства 10 лв., а го продаваш на 5 лв. – 2023-та година е такава. С хората се разплатих с заеми главно, като предходната година даже продадох 350 декара земя с цел да си платя борчовете.

Относно идната през днешния ден среща по казуса, земеделецът сподели:

„ Трябва да има някакъв резултат. Не може непрекъснато да сътворяваме проблеми и на жителите. Не е прелестно за нас и за тях “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР